Skip to main content
social media

Lab: Social media plan op maat van uw bedrijf

Hoe zet u als onderneming sociale media in om uw naamsbekendheid te vergroten en leads te genereren? Dat leert u tijdens deze opleiding, die op het lijf geschreven is van kmo’s: no-nonsense, veel praktische tips, concrete voorbeelden en ruimte voor interactie.

Twee individuele coachingsessies laten toe om echt te focussen op uw onderneming. Het is de kortste weg van theorie naar renderende praktijk.

  • Maak uw merk onweerstaanbaar (sessie 1 - 8 november)

De strategische branding (merkidentiteit) en het daarbij horende merkverhaal is wat uw bedrijf uniek maakt. Alle marketingactiviteiten zijn gestoeld op die merkidentiteit. Hetzelfde principe geldt voor uw doelgerichte aanwezigheid op sociale media. Tijdens deze strategische sessie kijken we op een bijzonder klantgerichte manier naar uw onderneming, het concept en de positionering. Het is onze ultieme doelstelling om de unieke meerwaarde van uw merk te definiëren en dit in de tweede groepssessie te vertalen naar beklijvende social media content.

  • Individuele coachingsessie (sessie 2 - 15 november)

Deze terugkomsessie bestaat uit individuele coaching over uw strategische branding. U bespreekt uw vragen met de docent en krijgt gepersonaliseerd advies om uw bedrijf succesvol te positioneren op sociale media.

  • Verleid met slimme content (sessie 3 - 22 november)

Content marketing is een marketingtechniek waarmee u content creëert en publiceert om relaties aan te gaan en te onderhouden met zowel bestaande als potentiële klanten. Tijdens deze sessie vertalen we de merkidentiteit van uw onderneming naar een beklijvend contentplan. We creëren impactvolle verhaallijnen voor een succesvolle aanwezigheid op sociale media. We bespreken het belang van goede copywriting, afbeeldingen en video’s. U leert strategische ideeën vertalen naar een concreet en doelgericht contentplan.

  • Individuele coachingsessie (sessie 4 - 29 november)

Deze terugkomsessie bestaat uit individuele coaching over uw contentplan. U bespreekt uw vragen met de docent en krijgt gepersonaliseerd advies om uw bedrijf succesvol te positioneren op sociale media.

  • Scoor met social media advertising (sessie 5 - 5 december)

De sociale media zijn het ideale hulpmiddel om een specifieke doelgroep te bereiken met betalende advertenties. Dit komt doordat die kanalen nauwkeurige segmentering toelaten. Hier gaat het niet alleen over demografische kenmerken zoals de leeftijd of de woonplaats van de doelgroep, maar ook over hun interessegebieden en online gedrag. Tijdens deze sessie leert u ook alle do’s-and-don'ts om met betalende campagnes de salesdoelstellingen van uw organisatie te realiseren.

Inschrijven voor dit Lab kan via deze link. Voor meer info kunt u contact opnemen met Kaat Creupelandt

Doelgroep

social mediaZaakvoerders, marketeers, sales professionals uit kmo’s die de eerste stappen gezet hebben met social media en deze kanalen willen gebruiken als volwaardige tool in hun strategische marketingaanpak. Er is bij u op vandaag echter nog geen sprake van een strategische of planmatige aanpak. De focus ligt tijdens dit Lab op Facebook, LinkedIn en Instagram.

Spreker

Bavo Goos is zaakvoerder van Smart-boost. Na zijn studies marketing bouwde hij een internationale salescarrière uit bij enkele toonaangevende merken. Hij is ervan overtuigd dat de marketing- en salestechnieken die grote merken toepassen evengoed tot succes kunnen leiden bij kmo's en handelszaken. In 2015 startte Bavo met Smart-boost, om kleine ondernemingen en kmo's te helpen denken zoals een groot merk en de verkoop te stimuleren.

Adres

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

  • Voka-leden: 550 euro
  • Niet-leden: 715 euro

aio

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka
CRM Group
DHL
ING
Proximus
SD  Worx