Skip to main content

Lab: Managementrapportering in één oogopslag

Accurate en relevante managementrapportering wordt steeds belangrijker in de huidige datagedreven tijden. Dit kan operationele inzichten bieden en laat u toe correctieve acties te nemen. Tijdens dit Lab focussen we op rapporteringsmethodieken, want 'meten is weten'!

Onder het motto: ‘Meten is weten’, wil Voka West-Vlaanderen ondernemers en managers met financiële verantwoordelijkheid de mogelijkheid bieden om zich deze rapporteringsmethodiek eigen te maken.

Dit Lab is heel hands-on, waarbij de deelnemers aan hun eigen managementrapportering kunnen werken. Tijdens deze vier sessies onderzoekt u welke de meest efficiënte rapporteringswijze is voor uw bedrijf. Om dit doel te bereiken, wordt eerst nagedacht over uw noden, KPI's, financiële kerngetallen,… Vervolgens gaat u een rapport bouwen voor uw bedrijf waar u direct mee aan de slag kunt. Er wordt ook een individueel feedbackmoment voorzien waarin nog meer aandacht gaat naar uw persoonlijke vragen en noden.

In dit Lab krijgt u antwoorden op vragen zoals:

  • Hoe bouw ik een rapport op maat van mijn bedrijf vanuit Excel?
  • Hoe krijg ik inzicht in de dagelijkse werking van mijn bedrijf op basis van vaste en variabele kosten?
  • Wat is de marge die ik moet realiseren om de vaste kosten te dragen?
  • Hoe kan ik deze verbeteren en optimaliseren?  

Programma

Sessie 1: Managementrapportering, hoe en wat?
Sessie 2: Aan de slag met uw boekhoudrekeningen
Sessie 3: Bespreking van uw managementrapport (individuele sessie)
Sessie 4: Toepassingen en gebruik van managementrapport 

Spreker

Kristof De Vlieger heeft na zijn opleiding TEW aan de UGent een Masterclass in Controllership behaald aan de Vlerick Management school. Hij is diverse jaren actief geweest als Controller binnen enkele grotere familiale KMO’s waarna hij de stap heeft gezet als zelfstandig consultant. Op vandaag begeleidt hij organisaties en kleine/middelgrote ondernemingen op vlak van managementrapporteringen, budgetteringsprocessen, kostprijsberekening en businessplannen. Daarnaast zetelt hij ook in diverse Raden van Advies waarbij hij zijn kennis kan delen en omgekeerd versterkt.

Voor meer info kunt u contact opnemen met Matthias Derycke.

VLAIO/AIO

Contactpersoon

Matthias Derycke

Member services/projectbegeleider finance & sales

Wanneer

Prijs

550 euro

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Kosteloos annuleren kan enkel per mail naar de genoemde verantwoordelijke en dit uiterlijk tot 7 werkdagen voor aanvang van de opleiding. Bij laattijdige annulatie zal het volledige bedrag verschuldigd blijven. U kunt zich wel laten vervangen door een collega die aan de doelgroep voldoet.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier uw vraag
VZW - eATA 2021
VZW - DigiChambers 2021
Accent
ING
Proximus
SD  Worx
CRM Group