Skip to main content
report

Lab Managementrapportering in één oogopslag

Ben je bedrijfsleider of CFO van een (snel) groeiende onderneming? Dan neem je wellicht elke dag meerdere belangrijke en complexe beslissingen, die bepalend zijn voor het succes en de groei van je bedrijf. Een eenvoudig en duidelijk rapport dat toont hoe de onderneming ervoor staat, opgesteld in functie van de noden van jouw bedrijf, het is een must voor iedere ondernemer om onderbouwde beslissingen te kunnen nemen en tijdig te kunnen bijsturen zodat de groei van de onderneming gewaarborgd blijft. Een managementrapportering is dan ook veel meer dan een boekhoudinstrument. Dit Lab van vier sessies begeleid je in het opstellen van deze overzichtelijke ondernemerstool.

In de vier werksessies vertalen we samen de maandelijkse cijfers die je ontvangt van de boekhouder naar een werkbaar en sturend instrument, op basis van jouw strategie. We werken met een gestandaardiseerde lay-out die het eenvoudig toelaat jouw eigen cijfers te verwerken. Zonder al te veel theorie, maar mét een praktijkgerichte ondersteuning, maak je stapsgewijs jouw eigen managementrapportering op. 

Programma

  • 21/01/2020 - Managementrapportering: hoe en wat, 4 B- methode, ...
  • 04/02/2020 - Strategie & analyse van de boekhoudrekeningen
  • 25/02/2020 - Ingave data & vragen (individuele sessie)
  • 10/03/2020 - Analyse managementrapportering

Doelgroep

Bedrijfsleiders, assistent bedrijfsleiders of vervangende verantwoordelijken die de dagelijkse werking van de onderneming financieel opvolgen en behoefte hebben aan een duidelijk overzicht zodat ze dit frequent met de realiteit kunnen toetsen.

Trainer

Kristof De Vlieger heeft na zijn opleiding TEW aan de UGent een Masterclass in Controllership behaald de Vlerick Management school. Hij is diverse jaren actief geweest als Controller binnen enkele grotere familiale KMO’s waarna hij de stap heeft gezet als zelfstandig consultant. Op vandaag begeleidt hij management rapporteringen, budgetteringsprocessen, kostprijsberekening en businessplannen.

Meer informatie

Contacteer Carolien Jans via carolien.jans@voka.be of 014 56 30 30.

In samenwerking met

Agentschap Innoveren & Ondernemen

Contactpersoon

Carolien Jans

Coördinator Innovatie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen - Kantoor Mechelen
Onze-lieve-Vrouwestraat 85
2800 Mechelen

Wanneer

Prijs

Voka-leden: € 550, excl. btw.
Niet-leden: € 715, excl.btw.

Dit lab wordt gesubsidieerd door Agentschap Innoveren en Ondernemen. Er is geen kmo-portefeuille van toepassing op dit lab.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Annuleren van een inschrijving kan enkel elektronisch via kim.kerkhofs@voka.be tot 10 werkdagen voor aanvang van de sessie. Nadien blijft bij annulering het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen. De Kamer behoudt het recht de spreker(s) te wijzigen en/of een activiteit te annuleren mits voorafgaande verwittiging. Het volledige inschrijvingsgeld wordt dan teruggestort. Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.
 

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Deloitte Private
pfl
Varo
Intervest Offices & Warehouses - Greenhouse