Skip to main content
Kameracademie
  • Online

Lab Je HR-beleid in het nieuwe normaal

Het nieuwe normaal heeft een impact op ons ondernemen. Niet enkel de organisatie past zich aan, ook het personeel. Dit brengt een heleboel uitdagingen met zich mee. Tijdens deze summerschool begeleidt specialist Hura jullie in kleine groep. (max 8 deelnemers). Gedurende 3 online interactieve sessies en een persoonlijk coaching-moment krijg je concrete tools aangereikt . Deze helpen je om onderbouwde HR-beslissingen te kunnen nemen in deze bijzondere tijden.  

Wat mag je verwachten? 

Sessie 1: (do 15 oktober) - Hoe breng je het potentieel van je organisatie in kaart als basis voor strategische beslissingen.

Een onderneming is zo goed als zijn zwakste schakel. De juiste mensen aan boord hebben én houden is altijd al key geweest. De huidige crisis heeft het belang hiervan extra onderstreept. Een goed inzicht verwerven in je personeelsbestand en potentieel is dan ook heel belangrijk.

Wie heb jij als organisatie nodig om deze crisis door te komen? Waar zit het potentieel van mijn organisatie? Wie zijn de trekkers en waarom? 

Tijdens deze eerste online interactieve sessie gaan we dieper in op methodieken waarmee je als organisatie deze analyse/denkoefening kan maken en het talent in je organisatie kan inschatten. Zo verzamel je inzichten op organisatieniveau welke je toelaten om zowel strategische beslissingen te nemen als concrete ontwikkelinitiatieven vorm te geven.  

Sessie 2: (do 22 oktober) - Hoe ziet mijn organisatie in de toekomst eruit? Welke competenties heb ik dan nodig en hoe kan ik deze ontwikkelen?

We leerden tijdens de vorige sessie om een potentieelschatting te maken. Nu bekijken we welke acties ondernomen moeten worden in lijn met het toekomstperspectief van de organisatie. 
Van belang hierbij is te weten welke competenties echt nodig zijn voor de continuïteit en de toekomst van je organisatie.
Wie is er vandaag succesvol in de organisatie en wat typeert deze groep? Welke competenties missen we? Welke medewerkers hebben het vandaag moeilijk? 

Sessie 3: (do 29 oktober) - Hoe versterken we onze leidinggevenden in dit verhaal?  

Leidinggevenden vormen de motor van elke organisatie. In de praktijk merken we dat leidinggevenden vaak niet opgewassen zijn tegen hun taak als coach en begeleider van verandering. 

In deze sessie zoomen we in op deze specifieke groep. Wat verwachten we van onze leidinggevenden? Welke kwaliteiten zijn nu belangrijk? Hoe evalueren we onze leidinggevenden op belangrijke vaardigheden? Welke leidinggevenden doen het goed  in crisissituaties en waarom?  

Ook in deze online sessie inspireren we je over hoe je je leidinggevenden sterker kan maken, hen kan helpen en ondersteunen opdat ze hun rol optimaal kunnen invullen. 

We delen onze ervaringen vanuit cases waarmee je zelf in de praktijk aan de slag kan gaan. 

Coaching 

Het volgen van dit traject geeft je ook recht op een 1 op 1 coaching (30 min) van expert HURA. 
Zo kan er ingezoomd worden op de uitdagingen in je eigen organisatie. 

Sprekers

Leen Peeters is een expert in talentmanagement en ze is erg geboeid door alles wat met ontwikkeling van mensen en organisaties te maken heeft. Haar professionele bagage en ruime blik heeft ze verworven via meer dan 25 jaar werkervaring zowel in bedrijven als in consulting en door opleidingen in HR management, coaching, NLP, innovatieve  arbeidsorganisatie.

Pieter Maes heeft dank zij een combinatie van theoretische en praktijkgerichte opleidingen en anderzijds op ervaring in de praktijk bij Philips, Nike en Kazi een brede kijk op HR. Als professioneel coach is hij ook actief op vlak van assessmen, development centers, individuele coaching, teamcoaching, loopbaancoaching en werkt hij graag aan specifieke HR-trajecten. 

VLAIO
 

Contactpersoon

Valerie Hamal

Adviseur onderwijs & arbeidsmarkt

Wanneer

Prijs

Prijs lid: € 550,00 (excl. btw)
Prijs niet-lid: € 550,00 (excl. btw)

Extra info

Deze activiteit is volzet.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt. Annuleren van een inschrijving kan enkel elektronisch via Kim.kerkhofs@voka.be tot 10 werkdagen voor aanvang van de sessie. Nadien blijft bij annulering het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

De Kamer behoudt het recht de spreker(s) te wijzigen en/of een activiteit te annuleren mits voorafgaande verwittiging. Het volledige inschrijvingsgeld wordt dan teruggestort. Deelnemers hebben in dit geval geen recht op schadevergoeding. 

Bij inschrijving ga je ermee akkoord dat Voka - KvK Mechelen-Kempen foto's waarop je eventueel bent afgebeeld, vrij mag aanwenden voor commercieel gebruik.
 

Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Deloitte Private
pfl
Varo
Intervest Offices & Warehouses - Greenhouse