Skip to main content
hr-strategie

Lab: Hr-strategie voor snelle groeiers in 3 stappen

Hoe gaat u als groeibedrijf om met uw specifieke hr-uitdagingen? Dit begeleidingstraject geeft via tips, advies en oefeningen structuur aan uw groeicultuur. Het resultaat is een hr-strategie die meegroeit met uw ambitie.

Als groeiend bedrijf bent u continu op zoek naar talent, naar sterke medewerkers om de verdere groei van uw bedrijf mee te realiseren. Dit is cruciaal om een duurzaam concurrentieel vermogen op te bouwen. Met de groei van uw bedrijf neemt ook de complexiteit toe en daarmee de noodzaak voor afstemming.

Hoe kan een groeibedrijf met deze uitdagingen omgaan? Hoe komt u tot een groeicultuur en een organisatiestructuur die de groei van uw bedrijf kan volgen?

 • Sessie 1: Employer branding en het aantrekken van het juiste talent.
  Merkt u dat de klassieke benadering van een vacature publiceren en wachten tot een cv binnen waait, niet meer voldoende is? The war for talent is ondertussen al lang aan de gang. De mismatch tussen vraag en aanbod op onze arbeidsmarkt heeft al een tijd geleden het punt bereikt waarop hr haar strategie moet herzien om talent te vinden én te binden.

  In deze workshop bekijkt Frédéric Van Damme (Effectis) met u hoe principes als ‘het opzetten van een talent funnel’, 'het toepassen van jobmarketing', … u en uw organisatie kunnen helpen bij de zoektocht naar het juiste talent.
   
 • Sessie 2: Hr-strategie en bedrijfscultuur: motiveren en intrapreneurship creëren.
  Eenmaal we de juiste mensen aan boord hebben, stopt het niet. Als het bedrijf groeit, moeten medewerkers mee groeien. U wilt gedreven, gemotiveerde en positief ingestelde medewerkers die mee ownership opnemen binnen het bedrijf.

  Kim Milants (Effectis) gaat in deze workshop samen met u in op deze uitdaging. Hoe komt u vanuit uw organisatiedoel tot een hr-strategie? We bekijken het belang van waarden en hoe u tot een bedrijfscultuur komt die de groei van uw bedrijf kan volgen.
   
 • Sessie 3: Groei en organisatiestructuren: welke structuur voor mijn onderneming?
  Welke structuur past bij welke organisatie? Er is geen eenduidig antwoord, want verschillende factoren bepalen mee welke structuur het beste werkt. De keuze heeft een invloed op de individuele posities alsook een impact op leiderschap. Belangrijke elementen worden in kaart gebracht zodat het inrichten van een organisatie eenvoudiger wordt.

  In deze workshop bekijkt Evelien Van der Vurst (Effectis) naar uw huidige organisatie. Waar loopt u tegenaan en hoe kunt u de organisatie inrichten zodat deze wendbaar is. Hoe stemt u de structuur op uw groei af? Zowel de klassieke als de eerder innovatieve structuren komen aan bod!

Inschrijven voor dit lab kan via deze link. Voor meer info kunt u contact opnemen met Tine Degryse.

Adres

Voka West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

 • Voka-leden: 550 euro
 • Niet-leden: 715 euro

AIO

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka
CRM Group
DHL
ING
Proximus
SD Worx