Skip to main content

Lab: Groeien door overnames

We maken u tijdens dit lab wegwijs in de wereld van mergers and acquisitions (M&A). Wat zijn de do’s en don’ts? Wat zijn de bouwstenen en valkuilen van een waarderingsproces? Hoe verloopt een due diligence-proces en hoe kan de overname gefinancierd worden?

Een onderneming die wil groeien heeft twee keuzes: organische groei of groeien door overname van een ander bedrijf. Kiezen voor groeien door overname biedt meteen heel wat voordelen: U beschikt over cashflow, ervaren werknemers, een uitbreiding van het productengamma, opstap naar het buitenland,…

Maar een bedrijfsovername is geen beslissing die u van vandaag op morgen neemt. Het blijft een strategische overweging die heel wat voorbereiding vraagt. Het lab 'Groeien door overname' helpt kmo's om deze voorbereiding zo optimaal mogelijk uit te voeren, te anticiperen op diverse hindernissen en uw onderhandelingsbasis te versterken.

Inschrijven voor dit lab kan via deze link. Voor meer info kunt u contact opnemen met Tine Degryse.

Doelgroep

Bedrijfsleiders, managers en aandeelhouders die strategisch bezig zijn met de toekomst van hun zaak en vertrouwd willen geraken met het proces van een overname.

Spreker

Francis Gevaert is Managing Partner bij Aquis, een corporate finance kantoor uit Brugge dat zijn focus legt op overnamebegeleiding van zowel kandidaat-verkopers als kandidaat-kopers.

AIO

Contactpersoon

Tine Degryse

Member Services - (Snelle) groei en familiale opvolging

Adres

Voka | Brugge (O-Forty)
Kapellestraat 138
8020 Oostkamp

Wanneer

Prijs

  • 550 euro

Voorwaarden

Kosteloos annuleren kan enkel per mail naar tine.degryse@voka.be en dit uiterlijk tot 7 werkdagen voor aanvang van de opleiding. Bij laattijdige annulatie zal het volledige bedrag verschuldigd blijven. U kunt zich wel laten vervangen door een collega die aan de doelgroep voldoet.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier uw vraag
Accent
ING
Proximus
SD  Worx
CRM Group