Skip to main content
Inspirerend leiderschap

Lab: Efficiënt communiceren voor leidinggevenden

Dit Lab wordt (tot nader order) volledig digitaal georganiseerd.

In de war for talent wordt het steeds belangrijker om uw medewerkers te inspireren en is het zelfs onontbeerlijk om verder te groeien. Goede en vooral efficiënte communicatie is daarbij essentieel. Een top-down benadering is dan ook verouderd en werkt zeker niet bij de millennials die de arbeidsmarkt betreden.

Hoe kan u efficiënt communiceren opdat u uw mensen motiveert om het beste uit zichzelf te halen? Als u erin slaagt dit te doen kunt u bijgevolg als zaakvoerder ook zelf de juiste focus houden. Communication is key!

Programma

Sessie 1: de fundamenten van een goede communicatie (deel 1)

We starten vanuit praktijkcases uit de groep: Waar loopt u als zaakvoerder tegenaan in de communicatie met medewerkers? Welke zijn de mechanismen van een heldere communicatie?

Sessie 2: de fundamenten van een goede communicatie (deel 2)

We gaan verder en kijken met welke zaken u aan de slag gegaan bent, wat heeft gewerkt, wat verliep moeizamer en kunnen we anders aanpakken. Actief luisteren, goede vragen stellen en hoe omgaan met kritiek komen aan bod.

Sessie 3: people management en leiding geven 

Om zaken goed gedaan te krijgen, dienen we opdrachten SMART te formuleren. We leren controle op een positieve manier in te zetten, positieve feedback te geven en waar nodig gaan we confronteren en aligneren. 

Sessie 4: situationeel leiderschap: van leider naar manager naar coach

We vertrekken vanuit het GRROW-model als basis om op een coachende manier anderen te sturen en leiding te geven. Daarnaast staan we stil bij het insights-model als kapstok om rekening te houden met de verschillende persoonlijkheden in uw team. 

Sessie 5: wordt ingevuld op basis van de noden en besproken tijdens de eerste sessie: 

  • een individueel moment met de trainer
  • een extra thema in groep: bv. change management 

Inschrijven kunt u hier doen. Meer info bij Tine Degryse.

Doelgroep

Zaakvoerders, CEO’s en leidinggevenden in snel groeiende bedrijven 

Spreker

Moderator en trainer is Lieven Vaernewyck, partner bij Trivio Academy. Lieven heeft veel ervaring met change processen, zowel op organisatorisch- als op leadershipniveau. 

aio


 

Contactpersoon

Tine Degryse

Member Services - (Snelle) groei en familiale opvolging

Wanneer

Prijs

  • Voka-leden: 550 euro
  • Niet-leden: 715 euro

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Kosteloos annuleren kan enkel per mail naar de genoemde verantwoordelijke en dit uiterlijk tot 7 werkdagen voor aanvang van de opleiding. Bij laattijdige annulatie zal het volledige bedrag verschuldigd blijven. U kunt zich wel laten vervangen door een collega die aan de doelgroep voldoet.

Hulp nodig?

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka
CRM Group
DHL
ING
Proximus
SD  Worx