Skip to main content
 • Activiteiten
 • Lab: Een innovatieve mindset in elke hoek van uw bedrijf dankzij inclusief leiderschap

Lab: Een innovatieve mindset in elke hoek van uw bedrijf dankzij inclusief leiderschap

Wie heeft vandaag innovatie op de groeiagenda staan? Of het heruitvinden van het businessmodel, het verbeteren van uw product of service? Scherper gesteld: wie niet? En terwijl u daaraan bouwt, hoe zorgt u dat alle werknemers over alle afdelingen bijdragen om dit voor de klant waar te maken?

Wat als er een manier is die…

 1. de kans op innoveren 6x groter maakt?
 2. een betere risicospreiding geeft?
 3. de voeling met de noden van uw klant verhoogt?
 4. talentretentie en betrokkenheid versterkt?
 5. de kans op toonaangevende winstcijfers binnen uw categorie met 21 à 33% vergroot?

Dit interactieve lab biedt een strategisch kader om inclusie en innovatie te ondersteunen en te laten bloeien in het bedrijf.

Waarom nu?

Naast digitalisering en duurzaamheid is inclusie de 3e motor voor vernieuwing in deze nieuwe tijd. Voor het eerst werken we met 4 generaties op de werkvloer, maar er is ook diversiteit op vlak van persoonlijkheid (bijvoorbeeld extraverten versus introverten), gender, ras, seksuele identiteit,...

Vlerick onderzocht hoe de beste werkgevers het verschil maken: een gelijkwaardige behandeling, onafhankelijk van wie u bent of wat u doet, is een van de gamechangers. Het meest opvallende verschil zit in de geloofwaardigheid, respect en eerlijkheid, de vertrouwensrelatie dus. Enkel dan brengen werknemers het beste van zichzelf naar voren. Teams die kunnen bouwen op inclusieve leiders zijn high-performing, maken betere beslissingen en werken beter samen. (Bron: Great Place to Work, Vlerick 2020)

In de praktijk willen leidinggevenden te weten komen hoe ze vanaf morgen concreet aan de slag kunnen gaan om een inclusief beleid te bewerkstelligen bij alle doelgroepen. Tijdens dit Lab worden 6 kenmerkende eigenschappen toegelicht en vertaald naar concrete handvaten waar leidinggevenden direct mee aan de slag kunnen. Doordat de organisatie van dit type leiders van binnenuit dichter bij de wereld van de klant komt te staan, wordt haar aanbod automatisch scherper gesteld. Hiermee wordt diversiteit niet langer als een te behalen hr-quotum (of probleem) benaderd, maar maakt het deel uit van de strategische businessagenda. Het is een tool voor meer innovatie en groeipotentieel.

Tijdens dit Lab komen de volgende doelstellingen aan bod:

 • Inzicht in de businesscase en welke voordelen inclusie biedt voor de winstgevendheid van het bedrijf, evenals concrete ideeën omtrent waar te beginnen met diversiteit.
 • Hoe leidinggeven vanuit angst en probleemdenken kan evolueren naar leidinggeven vanuit vertrouwen, durf en vernieuwend denken.
 • Bewustzijn creëren op vlak van persoonlijk leiderschap, wat de basis vormt voor betere risico-inschattingen en efficiëntere beslissingen.
 • Verwerven van culturele intelligentie met de focus op wat mensen verbindt i.p.v. verdeelt.
 • Kennis van unconscious bias, onbewuste vooroordelen en denkfouten die beslissingsprocessen beïnvloeden. Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek van Nobelprijswinnaar Kahneman.
 • Vernieuwende invalshoeken om innovatie neer te zetten in elke afdeling van de organisatie, en om werknemers uit te dagen en te betrekken bij een werkcontext die continu vernieuwd en verbeterd wordt.
 • Een nieuwe kijk op samenwerkingen en partnerships.

Programma

 • Algemeen kader: inclusief leiderschap kan diverse multidisciplinaire teams doen samenwerken en de collectieve capaciteiten beter benutten. Diversiteit wordt hier benaderd in de breedste zin van het woord: op vlak van gender, leeftijd, etniciteit, seksuele identiteit, sociale afkomst, persoonlijkheid,... Diversiteit in denken is het nieuwe kapitaal van een organisatie als het om innovatie gaat.  
 • Strategisch kader en 6 competenties voor een inclusieve leiderschapsstijl.
 • Uitwerking van een persoonlijk actieplan voor uzelf als leider om de geleerde competenties vorm te geven in de dagelijkse praktijk.

Praktische info

Dit Lab bestaat uit 4 ochtendsessies (9.00 tot 12.30u) en een bijhorend werkboek.

Inschrijven voor dit Lab kan via deze link. Voor meer info kan u contact opnemen met Nele Braem.

Doelgroep

CEO’s, CCO’s, CFO’s, managing partners,... Kortom: leidinggevenden die vernieuwend denken hoog in het vaandel dragen. 

VLAIO/AIO

Sprekers

Liesbeth Dillen & Emily Rammant, founding partners bij YIN UNITED.

Liesbeth Dillen is businesscoach en TEDx speaker met +20 jaar ervaring op vlak van inclusief leiderschap op C-level bij IKEA. Als keynote speaker, trainer en coach inspireert en ondersteunt ze leidinggevenden in binnen- en buitenland sinds 2007.

Emily Rammant (handelsingenieur) is ondernemer en businesscoach met een hart voor innovatie. In het verleden bekleedde ze managementfuncties in de creatieve sector en richtte ze een filmproductiehuis en kunstgalerij op. Sinds 2019 is ze het klankbord van ondernemers en leidinggevenden als trainer & coach.

Liesbeth Dillen en Emily Rammant

Contactpersoon

Nele Braem

Member Services - Arbeidsmarkt/HR

Adres

Voka | Brugge (O-Forty)
Kapellestraat 138
8020 Oostkamp

Wanneer

Prijs

 • 550 euro

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier uw vraag
Accent
ING
Proximus
SD Worx
CRM Group