Skip to main content
Brexit

Lab: Deal or no deal, the Brexit clock is ticking.

Binnen minder dan twee maanden stapt het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Tot op vandaag is er nog steeds geen duidelijkheid onder welke vorm de uitstap zal gebeuren. Verschillende scenario’s liggen nog op tafel, hoewel er meer en meer wordt gevreesd dat we afstevenen op een no deal-scenario. 

Op basis van de laatste cijfers gecommuniceerd door de Belgische Algemene Administratie Douane en Accijnzen is slechts één op de vijf ondernemingen voorbereid op de Brexit. 

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen organiseert 4 sessies (telkens een halve dag), onder begeleiding van een domeinexpert die de Brexit hot topics onder de loep zal nemen. In de vijfde sessie wordt er aandacht besteed aan de (douane)wijzigingen bij het invoeren in het VK en de impact hierop.
De sessies worden georganiseerd voor een beperkte groep wat zorgt voor maximale interactie. Indien uw bedrijf economische banden heeft met het VK, ongeacht of het import en/of export is, kunt u uw case en de specifieke vragen zeker voorleggen. 

De sessie-thema’s kunnen nog wijzigen in functie van de deelnemende ondernemingen en hun noden, alsook in het kader van de actualiteit rond de Brexit.

Sessie 1 - 'Planning is Everything' - Opstellen van een Brexit plan
maandag 25 februari (8.30 - 12.30 uur / Kortrijk)

Op basis van de bedrijfsactiviteiten in het VK, worden de mogelijke red flags geïdentificeerd en verder uitgewerkt in een Brexit impact plan. Het plan zal als leidraad gebruikt worden gedurende de daaropvolgende sessies.

Sessie 2 - Vergunningen
donderdag 28 februari (13.30 - 17.00 uur / Kortrijk)

In deze sessie worden de relevante douanevergunningen overlopen en bekijken we welke vergunningen voor uw onderneming van toepassing kunnen zijn.

Sessie 3 - Brexit evenement door autoriteiten VK in Zeebrugge 
donderdag 14 maart (10.00 - 15.00 uur / Zeebrugge)

Tijdens deze derde sessie worden de deelnemers uitgenodigd om hun vragen inzake invoer in het VK te stellen. Hierbij wordt een delegatie uit het VK (HMRC) uitgenodigd die de sessie zal modereren.

Sessie 4 - Contracten & transportplanning
woensdag 20 maart (8.30 - 12.30 uur / Kortrijk)

Gedurende deze sessie gaan wij na hoe uw onderneming zich contractueel (bv. clausules) kan indekken tegen de risico’s van de Brexit alsook hoe u de transportplanning kunt optimaliseren na de Brexit.

Sessie 5 - Regelgeving en specifieke noden
maandag 25 maart (8.30 - 12.30 uur / Kortrijk)

Naast de impact vanuit douanestandpunt zijn er ook wijzigingen vanuit andere EU-regelgevingen. In deze finale sessie behandelen wij de meest relevante wijzigingen en uw specifieke behoeften. Aansluitend overlopen wij het opgestelde Brexit plan met het oog op verdere actiepunten en opvolging.

Inschrijven voor deze sessie kan via deze link. Voor meer info kunt u contact opnemen met Daphne Renier of Leonid Guz.

AIO

Adres

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

  • Voka-leden: 550 euro
  • Niet-leden: 715 euro

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka
CRM Group
DHL
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx