LAB: de teamleader bij change

16/05/2018

Coachingtraject voor ervaren teamleaders die hun team heelhuids door veranderingen willen loodsen. 
Heeft u nog geen ervaring in het leidinggeven? Dan is het LAB: van teamlid naar teamleider vast iets voor u. 

Veranderingen maken integraal deel uit van het bedrijfsleven. Maar de meeste teamleden houden er niet van. Het realiseren van (ingrijpende) veranderingen is een complex gebeuren. Tijdens dit LAB leert u hoe u weerstand ombuigt en hoe u verandertrajecten tot een goed einde brengt.

Het LAB bestaat uit 5 modules:

1. Change management: bouwen aan verandering

Wat is change management? Wat zijn de basiselementen voor succes? Welke strategieën kunt u gebruiken? Welke rol speelt u en wat zijn uw verantwoordelijkheden?

2. Communicatie in verandertrajecten

Wanneer communiceert u? Wat communiceert u? Wie communiceert? Hoe communiceert u? Moeilijke situaties, teamleden die zich lastig gedragen… U leert communicatietechnieken die gedrag positief beïnvloeden en zo verhoogt u de veranderbereidheid. 

3. Onderhandelen in verandertrajecten

Wil u iets bekomen, dan zal u vaak moeten onderhandelen. Hoe doet u dit op een correcte manier zonder te manipuleren of chanteren? Is er een verschil in onderhandelen, wanneer u iets wil bekomen of vasthouden? Hoe bereikt u uw vooropgestelde doelen op een correcte manier?  Welke communicatietechnieken gebruikt u? 

4. Efficiënt vergaderen

Tijdens verandertrajecten wordt er veelvuldig vergaderd. Maar als dat niet op de juiste manier gebeurt, gaat er veel tijd verloren. Gsm-gebruik, deelvergaderingen, niet respecteren van een agenda en timing zorgen vaak voor ergernis, maar het kan ook anders ...

5. Opkomen voor uw teamleden in verandertrajecten

De beslissing is genomen. Hopelijk is het verandertraject er één dat u zelf toejuicht. Maar wat als dat niet zo is? Hoe kunt u uw grenzen stellen? Hoe komt u op voor uw teamleden? Hoe bereikt u uw doel op een correcte manier?  Welke communicatietechnieken gebruikt u?

Doelgroep

Voor ervaren leidinggevenden werkzaam in een productieomgeving.

Spreker

Marleen Miechielsen van M.T.C. (Miechielsen Training and Consulting).

U heeft nog geen ervaring met leidinggeven? 

Misschien is ons LAB: van teamlid naar teamleider wel iets voor u? Het start op 16 mei 2018 in de voormiddag.