Skip to main content
Lab: De basisprincipes van een sterk kwaliteitsmanagement

Lab: De basisprincipes van een sterk kwaliteitsmanagement

Bent u sinds kort verantwoordelijk voor het kwaliteitsmanagement binnen een onderneming of heeft u reeds enkele jaren ervaring in dit vakgebied, maar nog honger naar meer kennis in deze materie? Dan is dit Lab rond de basisprincipes van een sterk kwaliteitsmanagement een aanrader. 

Tijdens 5 sessies gaan we dieper in op thema's zoals Lean Management, het meten van de productie(machines) op de werkvloer, het bijsturen van het huidig kwaliteitsproces,... Daarnaast is er ook ruimte om ervaringen uit te wisselen met soortgenoten.

Het doel van dit Lab is om uw kennis rond kwaliteitsmanagement versterken.
Elke sessie gaan we dieper in op een bepaald aspect van het kwaliteitsmanagement. Dit gaat van het meten, monitoren en verbeteren van het huidig management tot het implementeren van nieuwe kwaliteitsprocedures gebaseerd op gekende kwaliteitstheorieën. Daarnaast gaan we ook verder in op hoe u dit kwaliteitsmanagement verkoopt binnen de onderneming zowel naar de directie toe als op de werkvloer. We stellen samen actiepunten op die u desgewenst al eens kunt uitproberen in de praktijk. Na elke sessie ontvangt u hierop waardevolle feedback van de trainer en deelnemers.

Programma

  • De kwaliteitsmanagementsystemen met high level structure (contextanalyse).
  • De interne marketing van kwaliteitsmanagement: hoe krijg ik iedereen mee?
  • Het monitoren, meten, analyseren en verbeteren op vlak van product/dienst, proces, systeem en context/stakeholders.
  • Het kwaliteitsmanagementsysteem als basis gebruiken om uit te breiden naar andere domeinen (preventie, milieu, energie, informatieveiligheid) tot een geïntegreerd managementsysteem.
  • De verschillende principes van kwaliteitsverbetering in processen (SMED, Lean, Six Sigma, DMAIC, 8D,...).

Resultaat

U zal na deze 5 sessies een sterke kennis rond kwaliteitsmanagement opgedaan hebben die u gemakkelijk kunt vertalen naar de werkvloer.

Inschrijven voor dit Lab kan hier. Voor meer info kunt u terecht bij Lisa Den Tandt.

Doelgroep

Basisopleiding voor kwaliteitsverantwoordelijken.

Spreker

Stijn Mahieu, Forma BV.
 

Contactpersoon

Lisa Den Tandt

Member Services - Productie/kwaliteit

Adres

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

  • Voka-leden: 890 euro (excl. btw)
  • Niet-leden: 1335 euro (excl. btw)

Voor dit Lab kunt u gebruik maken van de KMO-portefeuille. Uw aanvraag dient te gebeuren ten laatste binnen de 14 kalenderdagen na de eerste sessie. Registratienummer: DV.O104126.  
Aantal opleidingsuren: 15

KMO-portefeuille

Voorwaarden

Kosteloos annuleren kan enkel per mail naar de genoemde verantwoordelijke en dit uiterlijk tot 7 werkdagen voor aanvang van de opleiding. Bij laattijdige annulatie zal het volledige bedrag verschuldigd blijven. U kunt zich wel laten vervangen door een collega die aan de doelgroep voldoet.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka
ING
Proximus
SD  Worx
CRM Group