Skip to main content
Map

Lab+ Alumni: Van teamleider naar manager met Quinn

Hoe kan je succesvol managen in een wereld waarin niets stabiel is? Hoe reageer je als manager adequaat op de complexe en soms tegenstrijdige uitdagingen van vandaag?

Dit Lab+ Alumni is een vervolgtraject van het eerdere Lab+: Van teamleider naar manager, en vereist basiskennis van het managementmodel van Quinn.  

De geheime succesformule voor de moderne manager is het managementmodel van de concurrerende waarden, ook het managementmodel van Quinn genoemd. In dit model worden de krachten en zwakheden van elk type leiderschap naar waarde geschat. Het komt er als manager op aan om naast de theoretische kennis achter de modellen ook de hieraan verbonden vaardigheden te verwerven.

Quinn

Aanpak

We starten de 5-delige lessenreeks met een herhaling van de algemene theorie en een nieuw 360°-rapport om te zien waar er nog groei is. In dit rapport brengen we jouw persoonlijke sterktes en groeimogelijkheden in kaart aan de hand van het waardenmodel van Quinn.

Daarna gaan we via interactieve workshops op zoek naar je persoonlijke groeimogelijkheden in iedere rol. We evolueren en veranderen ons gedrag door veelvuldig te oefenen, zowel tijdens de sessies als op de werkplek.

We werken een persoonlijk actieplan uit dat we een-op-een bespreken op het einde van het traject tijdens een individuele coaching van anderhalf uur. 

Programma 

 1. Sessie 1: Algemeen kader en bespreking 360°-rapport
  Herhaling van de algemene theorie en de test om te zien  waar er groei is 
 2. Sessie 2: Werken als manager vanuit je kernkwaliteiten
  Wat zijn je kernkwaliteiten en hoe kan je die optimaal gebruiken om als manager goed te functioneren?De verschillende rollen vanuit je kwaliteiten en valkuilen.
 3. Sessie 3: Doelgerichte communicatie
  Hoe bereik je je doel door effectieve communicatie? Wat en hoe communiceer je?
  Verbindende communicatie. Assertieve aanpak 
 4. Sessie 4: Optimaal motiveren, intrinsiek en extrinsiek
  Employer branding, individuele motivatie. Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers zich goed en graag blijven inzetten?
 5. Sessie 5: individuele coaching (1,5 uur)

Spreker

Marleen Miechielsen van Triple A Talent Academy is in heel Vlaanderen gekend om haar trainingen. Ze maakt er een erezaak van om de concrete leefwereld van de deelnemers als uitgangspunt te nemen: de eigen taken en situatie zijn de basis van de opleidingen die ze geeft. De mix van theorie en praktijk staat garant voor een unieke leerervaring.

Doelgroep

Ex-deelnemers van het Lab+: van teamleider naar manager met Quinn. Voorkennis van het managementmodel van Quinn is vereist.
Voor leidinggevenden in een productieomgeving die willen doorgroeien naar managementniveau en die daarvoor nieuwe managementvaardigheden en inzichten willen ontwikkelen. 

Adres

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen
Pres. Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

Voka-leden: 1.200 euro
Niet-leden: 1.800 euro

kmo portefeuille

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in de vorm van foto en/of film - dat nadien op Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag