Skip to main content
Commerciële strategie

Lab: In 5 stappen uw commerciële strategie concretiseren

Hoe plaatsen we de klant centraal bij het uitwerken van nieuwe producten / diensten en hoe laten we ons salesproces zo dicht mogelijke aansluiten bij het aankoopproces van onze klant. Tijdens dit lab leert u hoe een sterke waardepropositie uit te werken (wat verkopen) en hoe dit het best aan de man te brengen (hoe verkopen).

Programma

Sessie 1: Aanpak om de ideale waarde propositie uit te werken

Hoe kan de Value Propositie Canvas jullie helpen beter te verstaan wat de verwachtingen / uitdagingen zijn van jullie klanten en hoe kunnen jullie hier als bedrijf op antwoorden door het uitwerken van de ideale waarde propositie

Sessie 2: Bepalen van de optimale prijs van uw product of dienst

Hoe als bedrijf te achterhalen wat de waarde is van onze producten of diensten en hoe deze door onze klanten gepercipieerd wordt. Hoe zorgen we ervoor dat deze waarde elementen gebruikt kunnen worden in onze pricing aanpak en hoe zorgen we ervoor dat we deze waarde elementen efficiënt kunnen communiceren in het kader van het verkoopproces.

Sessie 3: Uitwerken van mijn persoonlijke branding en content plan Hoe werken we aan onze eigen positionering en branding?

Wat zijn de bouwstenen van een persoonlijke branding? Hoe werken we een content plan uit die we als bedrijf kunnen activeren in het kader van communicatie acties naar bestaande klanten of prospecten.

Sessie 4: Social Selling technieken activeren om klanten relaties te onderhouden

Hoe kan social selling (bvb. gebruik van Linkedin) jullie helpen om bestaande klanten contacten te onderhouden of hoe kan dit vertegenwoordigers helpen in kader van prospectie of commerciële acties tijdens het verkoop proces.

Sessie 5: Hoe de “Wat te verkopen” en “Hoe te verkopen” te gaan accelereren in uw bedrijf

Delen van ervaringen en tips & tricks resulterende uit de vorige 4 sessies en praktische aanvullingen om het elk van jullie toe te laten sneller verder te gaan met de elementen die we besproken hebben.

Doelgroep

Opleiding voor leidinggevenden, sales- en/of marketingverantwoordelijken.

Spreker

Minds&More. De experten van Minds&More helpen KMO’s en grote bedrijven met hun commerciële uitdagingen. De meer dan 100 experten geven opleiding, doen adviesprojecten of vullen tijdelijk operationele management rollen in binnen marketing en sales.

Meer info

Inschrijven voor dit Lab kan via deze link. Voor meer info kunt u contact opnemen met Anouk Andries.

Adres

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

  • Voka-leden: 550 euro (excl. btw)
  • Niet-leden: 715 euro (excl. btw)

Extra info

Deze activiteit is volzet.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Logo AiO

 

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka

Hulp nodig?

CRM Group
DHL
ING
Proximus
SD  Worx