Skip to main content
Self-marketing

Kortlopend traject: Self-marketing voor solo-ondernemers

Doen wie u bent. Self-marketing voor solo-ondernemers.

Voor wie?

Droomt u ook van die projecten waar u in alle vrijheid uw ding kan doen? Of ligt u wakker van dat stemmetje in uw hoofd dat u aanspoort meer naar buiten te komen met uw werk? Of blijft u twijfelen aan de inhoud van uw portfolio? En hoe krijgt u uw verhaal op uw site verteld? Of gelooft u dat u niet gemaakt bent om uzelf te verkopen? Of misschien overweegt u stiekem een nieuwe weg in te slaan? Droomt u als ondernemer ervan uw brood te verdienen zonder het gevoel te hebben aan het werk te zijn? Op een manier die helemaal past bij wie u bent? Los van de verwachtingen van de buitenwereld?

Dan is self-marketing wat u nodig heeft om te komen tot “doen wie u bent”.

In tegenstelling tot “doen wat u kan” vertrekt “doen wie u bent” van uw volledige identiteit, en niet enkel van uw beroep. Is het gebaseerd op uw talentenbeeld, en niet op uw competenties. Wordt het sterk gestuurd door zingeving, en niet uitsluitend door winst. En vertrekt het in de eerste plaats van uzelf en pas dan van de markt. Want het gaat niet over uzelf veranderen in functie van de markt. Maar wel over het benaderen van uw markt in functie van wie u bent. Zo ontwikkelt u uw authentiek merk, trouw aan wie u bent, wat u doet, voor wie, hoe, waarom en waartoe.

Dit traject richt zich op zaakvoerders uit jonge ondernemingen (max. 5 jaar actief). 

Programma:

Workshop 1: Doen wie u bent, self-marketing voor solo-ondernemers.

We beginnen met een grondige zelfreflectie als basis voor de inhoud van uw te formuleren merkbelofte en uw persoonlijk merkverhaal. Vervolgens komen er inzichten rond het belang ervan en richtlijnen over de vorm en de veelgemaakte fouten.

Workshop 2: jouw definitie van succes.

Actief met uw merkbelofte- en verhaal aan de slag gaan is pas zinvol als het past binnen het juiste waarderend kader. Met andere woorden, wat betekent succes voor u? Wat is daar belangrijk in? Door dit helder te krijgen maakt u “doen wie u bent” mogelijk.

Workshop 3: naam/logo

Hoe brengt u uw merk naar de markt? Onder welke naam en logo positioneert u uw merk? Hoe verhoudt u zich ten opzichte van de rest van de markt?

Workshop 4: social media en actieplan

Welke tools gebruikt u om uw merkbelofte- en verhaal te communiceren? Hoe vaak en via welke kanalen? En wat heeft u hiervoor nodig? Hoe vat u uw actieplan op zodat u er graag en goed mee aan de slag blijft?

Inschrijven voor dit traject kan via deze link. Voor meer info kunt u contact opnemen met Astrid De Clerck.

Spreker

Als self-marketing coach begeleidt Charlotte De Mey solo-ondernemers in de creatieve industrie in het realiseren van zichzelf als merk, trouw aan wie ze zijn, wat ze doen, hoe ze het doen, waarom en waartoe. Op een pragmatische manier en met de blik vooruit brengt ze hen bij “doen wie u bent”. Wat ze leerde over merken tijdens het eerste deel van haar loopbaan als marketingcommunicatiespecialist bij gerenommeerde agentschappen en studio’s, past ze nu toe op individuen. Ze begeleidt hen in het scherp stellen van hun persoonlijk merkverhaal zodat ze de juiste projecten aantrekken en zo kunnen “doen wie ze zijn”. Want het gaat immers niet over uzelf veranderen in functie van de markt. Maar wel over het benaderen van uw markt in functie van wie u bent. In haar praktijk zet ze een opmerkelijke combinatie van expertises in: kunst, marketing en coaching.

AIO

Adres

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

200 euro p.p. voor het volledige traject

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Dit traject richt zich op zaakvoerders uit jonge ondernemingen (max. 5 jaar actief).

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka
CRM Group
DHL
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx