Skip to main content
Kompas Verenigde Staten
  • Online

Kompas Verenigde Staten (GRATIS)

Succesvol zakendoen

KompasDe Verenigde Staten is onze vijfde grootste overzeese exportmarkt. Deze belangrijke markt groeit al verschillende jaren gestaag en biedt opportuniteiten voor vele sectoren. Vlaanderen exporteerde in 2019 voor meer dan 18 miljard euro naar de Verenigde Staten. Dit vertegenwoordigde 5,6% van de totale Vlaamse uitvoer. De totale invoer bedroeg 25,5 miljard euro.

Hoewel er enorm veel kansen zijn, is een goede voorbereiding cruciaal. West-Europa en Amerika lijken qua cultuur ogenschijnlijk veel op elkaar. Veel Vlaamse ondernemers denken daarom dat zakendoen in de Verenigde Staten makkelijk is. Dat klopt voor een deel: de bereikbaarheid is goed, taal is vaak niet zo’n probleem en in Amerika kunt u ook vrij makkelijk uw weg vinden. Een aantal factoren kunnen er evenwel voor zorgen dat u toch geen deal weet te sluiten met een Amerikaan. Zo kunnen specifieke Amerikaanse gewoonten en gebruiken spelbrekers zijn.

Daarom gaan we met ‘Kompas Verenigde Staten’ dieper in op zakendoen in de VS. Hoe legt u dit het best aan boord? Hoe is de relatie tussen de Europese Unie en de VS? Welke regio’s hebben welke specifieke opportuniteiten te bieden? Tijdens dit gratis webinar krijgt u verhelderende antwoorden op al deze vragen. Want zakendoen in Houston is nu eenmaal anders dan zakendoen in Chicago. En uiteraard vragen traditionele sectoren zoals de chemie of agrofood een andere benadering dan pakweg de technologiesector.

Met Brad Hargis, Frederik De Potter en Wim Sohier geeft een uniek panel van Vlaamse economische vertegenwoordigers en technologieattachés uit Houston, Chicago en San Francisco tekst en uitleg tijdens dit webinar. Na een praktijkgetuigenis krijgt u nog uitgebreid de kans om vragen te stellen.


Stel uw kompas scherp!

 

In nauwe samenwerking met Flanders Investment and Trade en medegefinancierd door de Stad Antwerpen, organiseert Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland seminaries om internationaal actieve ondernemers extra te ondersteunen in deze uitdagende periode. Uiteenlopende interessante regio’s met elk een aantal specifieke opportuniteiten staan hierbij centraal.

Stad Antwerpen en FIT

Contactpersoon

Jill Suetens

Manager Internationaal Departement

Wanneer

Prijs

Gratis deelname mits vooraf inschrijven.

Na uw inschrijving ontvangt u een bevestigingsmail met daarin een Zoom-link en meer praktische informatie.

Voorwaarden

Indien u na eerdere aanmelding toch niet kan deelnemen, vragen wij u ons uiterlijk de dag voor de activiteit nog te verwittigen via mail naar pr.aw@voka.be.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Welt white paper
Gosselin
CapitalAtWork
Deloitte
De Ridder
facilicom
Logo Mensura
Proximus
Recrewtment
SD  Worx
Tormans