Skip to main content
  • Home
  • Activiteiten
  • Inspiratiesessie: ontdek uitdagingen en opportuniteiten van circulaire economie
Inspiratiesessie: ontdek de uitdagingen en opportuniteiten van circulaire economie

Inspiratiesessie: ontdek uitdagingen en opportuniteiten van circulaire economie

Tegen 2050 leven we met 9,7 miljard mensen op de aarde. Dit betekent meer consumptie en dus ook meer productie. Maar daardoor komen het klimaat en de natuurlijke grondstoffen nog meer onder druk te staan. Sommigen opperen dat circulaire economie een uitweg biedt, maar wat betekent dat concreet?

Risk&Race: circulair innoveren is kinderspel

In een circulaire economie gaat niets verloren en wordt alles hergebruikt. In de plaats van telkens opnieuw grondstoffen uit de aarde te halen, worden materialen uit afgedankte producten opnieuw als grondstof gebruikt. Maar circulaire economie gaat over veel meer dan enkel recycleren. Alle goederen en productieprocessen moeten worden herdacht. Cruciale factoren zijn onder andere slim design, levensloopverlenging, herbruikbaarheid, demonteerbaarheid voor herstel en vervanging …

Het circulaire denken is niet alleen een engagement voor ons klimaat, het biedt ook kansen voor jou als ondernemer. Grondstoffen efficiënter gebruiken en materialenkringlopen sluiten, dat levert voordelen op. Partnership en co-creatie met klanten, leveranciers of andere stakeholders is hierbij cruciaal. 

Welke verdienmodellen hanteren we in deze nieuwe vorm van handelen? Hoe ga ik in de toekomst om met grondstoffen? Waar haal ik mijn grondstoffen vandaan? Welke strategische vraagstukken moet ik beantwoorden in deze transitie? Benieuwd naar het antwoord op deze vragen? Speel samen met gastspreker Lenja Doms het Risk&Race-bordspel en ontdek hoe duurzaam ondernemen en winst creëren hand in hand gaan. 
 

Programma

12.00 tot 13.00 u:    Ontvangst met broodjes
13.00 tot 17.00 u:    Risk&Race-spel: van een lineair naar een innovatief circulair businessmodel
 

Over de spreker

Lenja Doms werkte als freelance business developer voor verschillende circulaire startups waarbij ze steeds het commerciële luik op zich nam. Cruciaal in de circulaire economie is namelijk de commerciële haalbaarheid van een onderneming. Ondertussen stapte ze mee in W.R.YUMA uit Antwerpen, een jonge startup die zonnebrillen maakt van plastic afval. 

In samenwerking met

Logo MIK
Logo VOKA Mechelen-Kempen
Logo KMO-portefeuille

Contactpersoon

Astrid De Man

Relatiebeheerder

Adres

Continental Automotive Benelux bvba
Generaal De Wittelaan 5
2800 Mechelen

Wanneer

Prijs

Voka-leden: € 170 

Niet-leden: € 255
(excl. btw)

 

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Voor deze opleiding kun je gebruik maken van de kmo-portefeuille. 

Je kan inschrijven via inschrijvingen.vb@voka.be, via de oranje knop op de eventpagina op onze website of via de Voka Vlaams-Brabant networking app (beschikbaar voor iOS en Android).

 

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Proximus
Made in Vlaams-Brabant
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Deloitte Private
pfl
Logo Premed
Logo Randstad
Varo
Intervest Offices & Warehouses - Greenhouse