Skip to main content
Innovatieforum

Innovatieforum 2021-2022

Is het jouw rol in je onderneming om strategische innovatieprojecten te trekken? Wil je innovators ontmoeten uit andere bedrijven, ervaring uitwisselen en tips en advies krijgen op maat van jouw situatie? Je staat er niet alleen voor: deze community helpt je de juiste keuzes maken, prioriteiten stellen en jouw projecten succesvol implementeren. Je kan er terecht om je blik te verruimen en inzichten te verkrijgen.

Het Innovatieforum brengt een vaste groep mensen samen die in een strikt vertrouwelijke sfeer hun projecten bespreken met elkaar en met een expert in het thema.

De thema's worden bepaald op basis van jouw input na inschrijving. Bij elke sessie nodigen we een expert uit die de discussie opent en inspeelt op vragen en ervaringen van de deelnemers. Je krijgt feedback en advies op jouw maat, zodat je jouw project optimaal kan uitrollen. Tegelijk leer je van de situaties van andere innovators. Doordat zij actief zijn in andere sectoren, zie je zaken breder en vind je inspiratie voor oplossingen out of the box.
Om de interactiviteit en het vertrouwen te waarborgen, beperken we de groep tot maximaal 15 deelnemers.

De sessies worden in goede banen geleid door de voorzitter, Steve Wittouck van Bostoen. Hij heeft alvast een aantal vooruitstrevende projecten die hij in een eerder traditionele sector weet te implementeren. Met beide voeten stevig op de grond brengt hij innovatie en digitalisatie op de werf. Zijn rol is niet die van techneut, maar die van verbinding: hij linkt technologie, de vraag van klanten en medewerkers. Aan interessante verhalen en enthousiasme geen gebrek!

 

Programma

De sessies gaan telkens door op maandag van 13:30u tot 16:30u.

We starten op 22 november 2021 met de kick-off. 

In 2022 gaan vier sessies door, telkens bij één van de deelnemende bedrijven of op een externe locatie (met voldoende ruimte om de sessies uiteraard coronaproof te laten doorgaan). 

Intake

Persoonlijk gesprek over de thema's die in jouw bedrijf leven en de onderwerpen die jij aan bod wil laten komen.

Kick-off

We starten op 22/11 met een kick-off. De kick-off bestaat uit twee delen: het eerste is een  kennismaking, waarbij alle deelnemers zich kort voorstellen. We maken afspraken rond de vertrouwelijkheid van wat in het Innovatieforum besproken wordt en leggen de basis voor een hechte community. 
In deel twee gaan we in op wat aan de basis moet liggen van een succesvol innovatietraject: welke keuzes maak je en welke prioriteiten stel je? Welke noden leven er bij jouw klanten en collega's, hoe identificeer je die en hoe match je die met de juiste technologie? Hoe zorg je ervoor dat je innovatieproject naadloos aansluit bij de strategie van je organisatie? 

Sessies 2022

Elke sessie draait rond een thema dat sterk leeft in de groep. Zo kan het gaan over je business model innoveren, of over het overwinnen van weerstand tegen verandering. We kunnen een sessie organiseren over het meetbaar maken van de meerwaarde en toepasbaarheid, of over een concreet stappenplan hoe je een innovatietraject opstart. We nodigen telkens een expert in de materie uit, die zijn of haar knowhow inbrengt.

 

Veel bijgeleerd en enthousiast aan het einde van dit project? We voorzien graag een opvolgtraject voor jouw groep!

 

Doelgroep

Innovatiemanagers van vooruitstrevende ondernemingen in uiteenlopende sectoren.

Contactpersoon

Helena Vancampenhout

Arbeidsmarkt - Innovatie

Wanneer

Prijs

Deelnameprijs: 550 euro (excl. btw)

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Domestic Services
Banque de Luxembourg
Deloitte
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
BovaEnviro+
G4S
Soundfield
Jobat