Skip to main content

Infosessie Welt: Dienstverlening VDAB voor werkgevers

 • Online

De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling (VDAB) stelt zich niet enkel op als werkbemiddelaar, maar krijgt een centrale regisseursrol op de Vlaamse arbeidsmarkt. Het takenpakket wordt met drie taken uitgebreid: activeringsregisseur, loopbaanregisseur en dataregisseur. Nieuwigheid is dat de dienstverlening voor werkgevers verder wordt uitgebreid. Zo biedt VDAB werkgevers extra instrumenten en hefbomen om vacatures en leerwerkplekken in te vullen.

Werkgevers/ hr’s hebben niet altijd een duidelijk zicht op welke manier ze zich kunnen laten ondersteunen door VDAB (of waar, wanneer en bij wie ze terecht kunnen). Daarom organiseert Voka West-Vlaanderen deze digitale infosessie. Het vernieuwde aanbod van VDAB wordt voorgesteld. Op die manier krijgen werkgevers/ hr’s een duidelijk beeld van de mogelijkheden om zich (verder) te laten ondersteunen en kunnen werkgevers, Voka en VDAB de handen in elkaar slaan bij het zoeken van nieuwe medewerkers.

Programma 

 • De vacaturewerking van VDAB
  • VDAB biedt je heel wat ondersteuning bij het invullen van jouw vacatures: tools als ‘vind een werknemer’, competentie-sjablonen, vacatures in gedeeld beheer, info over doelgroepverminderingen, opleidingen op maat van jouw vacature, … Je krijgt een duidelijk zicht op de vele mogelijkheden.
 • De verschillende vormen van werkplekleren
  • Door de erg krappe arbeidsmarkt is het belang van het opleiden van interessante kandidaten op de eigen werkvloer alleen maar toegenomen. Hiervoor zijn er verschillende formules mogelijk: Individuele Beroepsopleiding in de Onderneming (IBO), opleidingsstage, werkervaringsstage, beroepsinlevingsstage, … Je komt te weten welke formules voor jouw bedrijf interessant kunnen zijn. 
 • Anderstalig talent tewerkstellen
  • Spreekt je medewerker niet goed Nederlands? Ga voor taalcoaching op de werkvloer. Een taalcoach leert je medewerker het Nederlands dat nodig is om goed te functioneren op het werk. Dit zorgt voor betere communicatie op het werk. Zo pak je uitdagingen rond taal en tewerkstelling aan.

Om af te sluiten wordt het Welt-project van Voka West-Vlaanderen nog kort toegelicht. Dit is een kosteloos traject voor zaakvoerders of hr’s. Een traject ter ondersteuning naar een duurzaam inclusief hr-beleid. Nieuwe programma’s starten in februari & maart 2022. Goed voor de ondersteuning van 69 West-Vlaamse Kmo’s.

Sprekers

 • Sebastien Vanwalleghem, provinciaal accountmanager bij VDAB
 • Wim Seynaeve, expert werkplekleren bij VDAB
 • Daniel De Ceukelaire, instructeur Nederlands (NT2) bij VDAB
 • Nele Braem, adviseur Menselijk Kapitaal bij Voka West-Vlaanderen

Praktische info

Deze sessie zal online plaatsvinden via ZOOM. Enkele dagen vooraf krijg je nog een mail met praktische info en de digitale link.

Voor meer info kan je contact opnemen met Nele Braem.

Voka Welt   VDAB    Voka Kamer van Koophandel West-Vlaanderen

ESF

Contactpersoon

Nele Braem

Member Services - Arbeidsmarkt/HR

Wanneer

Prijs

Deelname aan deze infosessie is gratis. 
Verplicht inschrijven vooraf.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd – in de vorm van foto en/of film – dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag
Accent
DHL
ING
Proximus
SD Worx
CRM Group