Skip to main content
Map
Voka Infosessie

Infosessie Vlarema en bezoek sorteerlijn Renewi

Tijdens deze infosessie spijkert Voka/VeGHO jullie kennis bij en krijg je de nodige handvaten om als bedrijf aan de slag te gaan met de nieuwe Vlarema wetgeving. We combineren dit met een exclusief bezoek aan de nieuwe sorteerinstallatie van Renewi in de Gentse haven waar de wetgeving in de praktijk  wordt omgezet.  

Renewi is een van de afvalverwerkingsbedrijven die de nieuwe Vlaamse Regels in de praktijk helpt om te zetten. De Gentse site aan de Moervaartkaai is een van de grootste van Renewi in België. Met haar nieuwe ultramoderne sorteerlijn (sinds 1 januari 2023 in gebruik) is Renewi alvast klaar voor de nieuwe Vlaamse afvalregels. Met een capaciteit van 130.000 ton zal de sorteerlijn de extra 50% materialen, die zich nog in het bedrijfsrestafval bevinden, recycleren en een nieuw leven geven. Met Voka/VeGHO bieden we jullie de unieke kans om deze sorteerlijn in levende lijve aan het werk te zien.  

Het VLAREMA (Vlaams reglement betreffende het duurzaam beheer van materiaalkringlopen en afvalstoffen) legt een aantal verplichtingen op aan bedrijven inzake afvalbeheer. Tijdens de infosessie gidst Voka jullie door het labyrint aan wetgevingen en krijgen jullie praktisch handvaten en tips om Vlarema te implementeren in de bedrijfsvoering.  

Afsluiten doen we met een netwerklunch.  

Programma

  • 09.30 - 09.45 u. – Ontvangst en intro door Voka/VeGHO 
  • 09.45 - 10.00 u. – Voorstelling Renewi  
  • 10.00 - 11.00 u. – Rondgang sorteerlijn Renewi  
  • 11.00 - 12.00 u. – Vlarema: wat is het en hoe kan je dit praktisch implementeren  
  • 12.00 - 13.00 u. – Netwerklunch  

Contactpersoon

Simon Lefèvre

Belangenbehartiging - Haven

Adres

Renewi site Gent
John. F Kennedylaan 4410 ((Alternatief voor gps: Moervaartkaai 91)
9042 Gent-Zeehaven

Wanneer

Prijs

26 april 2023

van 13.00 tot 17.00 u.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.