Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Infosessie R4WO

  • Hybride

De Gentse R4 die het volledige havengebied ontsluit krijgt de komende jaren een grondige make-over. De ringweg wordt volledig omgevormd tot primaire weg, die daardoor een pak vlotter en veiliger moet worden. De weg is een van de levensaders van de Gentse havenbedrijven en vormt de link naar het hinterland en de stad. Samen met De Werkvennootschap, BRAVO4 en Connect geven we jullie tijdens onze infosessie een update over de werken die in uitvoering zijn of nog op de planning staan. 

 

 

In en rond Gent wordt uitgekeken naar het echte startsein voor het project R4WO – na de Oosterweelverbinding – het grootste infrastructuurproject van ons land. Vandaag is het verkeer op de R4 tussen Gent en Zelzate veilig noch vlot want gestremd door talrijke kruispunten met verkeerslichten. Ook de fietsinfrastructuur wordt grondig aangepakt, verduurzaming van de mobiliteit is immers een andere hoofddoelstelling van R4WO. Concreet wordt het aantal knooppunten die toegang geven tot de R4 verminderd. Het zwaar verkeer zal uit de woonkernen worden geweerd, de dorpscentra worden beter en vooral veiliger met elkaar verbonden.

Vanaf 2024 kan men aan de slag met de nutswerken, maar de echte aanvang van grootschalige werken volgt pas in 2025, nadat de nutsmaatschappijen voldoende ver gevorderd zijn.

Infosessie 

Welke werken zijn er op dit moment in uitvoering? En welke starten binnenkort? Welke hinder mag je verwachten? En welke maatregelen zijn er om die te beperken? Samen met De Werkvennootschap, BRAVO4 en Connect geven we jullie tijdens onze infosessie een antwoord op deze vragen. 

Tijdens de infosessie worden de aanpak en timing van het globale project en de knooppunten die binnenkort worden aangepakt uit de doeken gedaan. Aanwezige bedrijven krijgen de mogelijkheid om vragen, opmerkingen en suggesties te delen over de knooppunten bij hen in de buurt.

Blijf geïnformeerd en… bereikbaar

Via de website www.r4wo.be krijg je een massa aan informatie over het megaproject dat de havenzone de komende jaren in de ban houdt.
Onder ‘documenten’ vind je heel nuttige ‘bereikbaarheidsfolders’ die precies aangeven welke hinder te verwachten valt voor elk vervoersmiddel (auto, vrachtwagen, fiets, openbaar vervoer), tijdens de uitvoering van een welbepaald wegenwerk. Van zodra meer details gekend zijn over de precieze timing van de werken en de bijhorende impact op verkeer, wordt dit op deze website aangevuld.

Je kan er je ook aanmelden voor de nieuwsbrieven van R4WO.

Contactpersoon

Simon Lefèvre

Belangenbehartiging - Haven - Persverantwoordelijke

Adres

Voka Box
Lammerstraat 18
9000 Gent

Wanneer

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.