Skip to main content
Map
  • Netwerkevents
  • Infosessie: NIS2-richtlijn - nieuwe regelgeving rond cybersecurity

Infosessie: NIS2-richtlijn - nieuwe regelgeving rond cybersecurity

  • Online

Tijdens deze online infosessie zoomen we in op de NIS2, dé nieuwe EU-regelgeving met striktere normen en meldingsvereisten voor cyberincidenten bij ondernemingen. Kom te weten of jouw sector en onderneming binnen dit nieuwe kader valt en verken de bijkomende wettelijke vereisten.

De NIS2-richtlijn is de opvolger van de 'Network And Information Security Directive' (NIS-richtlijn). Deze EU-regelgeving legt de individuele aansprakelijkheid van bedrijfsleiders vast voor beveiligingsinbreuken en datalekken door tekortkomingen bij de implementatie van beveiligingsmaatregelen. NIS2 omvat meer sectoren dan zijn voorganger en introduceert strengere normen en meldingsvereisten voor cyberincidenten.

Waarom is dit belangrijk?

Momenteel wordt deze richtlijn vertaald naar Belgische wetgeving, waarbij er - indien niet voldaan wordt aan de nieuwe regelgeving - claims en forse boetes kunnen volgen. Ondernemingen worden aangemoedigd proactieve maatregelen te nemen ter waarborging van de cybersecurity van hun organisatie.

Programma

Tijdens deze infosessie ontdek je de ins en outs van deze regelgeving. Wees klaar voor de toekomst en neem als onderneming de leiding in cybersecurity. 

NIS2-richtlijn - Wat je moet weten: 

  • Wat is er veranderd ten opzichte van de NIS-richtlijn? 
  • Welke sectoren en ondernemingen vallen hieronder? 
  • Wat zijn de wettelijke vereisten naar ondernemingen toe?

Spreker

Kurt Callewaert, Valorisatie Manager Digitale Transformatie bij Howest Hogeschool heeft 12 jaar ervaring in onderwijs, onderzoek en dienstverlening in cybersecurity. Kurt is onder meer projectleider van de Proeftuin ‘Innovatieve Cyberbeveiligingen in Industrie en Logistiek 4.0’, alsook actief lid van de Vlaamse Stuurgroep Cybersecurity en Belgian Cyber Security Coalition vzw.

Doelgroep

Deze infosessie richt zich tot CEO's, CIO’s en IT-managers van ondernemingen in alle sectoren. Wees er snel bij, want cybersecurity is een absolute prioriteit. Wacht niet tot het te laat is!

Contactpersoon

Frederik Delodder

adviseur Digitalisering en Innovatie

Wanneer

Prijs

Deze online infosessie is gratis.

Voorwaarden

Kosteloos annuleren kan enkel per mail naar Frederik Delodder uiterlijk tot 7 werkdagen voor de start van de opleiding. Bij laattijdige annulering blijft het volledige bedrag verschuldigd. Je kan je wel laten vervangen door een collega die aan de doelgroep voldoet.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag