Skip to main content
  • Activiteiten
  • Infosessie: Bemiddeling, begeleiding van conflict naar oplossing

Infosessie: Bemiddeling, begeleiding van conflict naar oplossing

  • Online

In deze gratis online infosessie leren we u bemiddeling kennen als een constructief alternatief t.o.v. een rechtbankprocedure.

Een mogelijk lange, risicovolle en dure rechtbankprocedure is niet altijd de beste oplossing voor een geschil. Om een betwisting op te lossen tussen de bouwheer, de hoofdaannemer en een onderaannemer, of een dispuut tussen aandeelhouders van een familieonderneming, kan bemiddeling een alternatieve vorm van geschillenoplossing bieden.

In deze online infosessie laten we u kennismaken met de voornaamste kenmerken van bemiddeling: vrijwilligheid, autonomie van de partijen en vertrouwelijkheid. We zoomen in op de bemiddelaar als onafhankelijke en onpartijdige tussenpersoon die de communicatie tussen partijen herstelt en de betrokkenen bijstaat om een gedragen oplossing te vinden die rekening houdt met hun wederzijdse behoeftes. Een eyeopener voor wie denkt dat bemiddeling alleen voor softies is.

Spreker

Advocate en erkend bemiddelaar Trees Vuylsteke van DLPA Advocaten neemt u mee in de wereld van de bemiddelaar, en toont aan de hand van enkele cases wat bemiddeling in het bedrijfsleven kan betekenen voor u en uw bedrijf.

Inschrijven voor deze online infosessie kan via deze link. Voor meer info kunt u terecht bij Steven Stichelbout

Contactpersoon

Steven Stichelbout

Member Services - Overname, opvolging & groei

Wanneer

Prijs

Deelname aan deze online infosessie is gratis.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier uw vraag
Accent
ING
Proximus
SD  Worx
CRM Group