Skip to main content
Personeelsbeleid

HR voor snelle groeiers

LAB: Maak van jouw personeelsbeleid een speerpunt in je snelgroeiende organisatie.

Hoe ga je als groeibedrijf om met je specifieke HR-uitdagingen? Dit LAB geeft via tips, advies en oefeningen structuur aan je groeicultuur. Resultaat: HR-strategie die meegroeit met je ambities.

Dit kortlopende traject focust zich exclusief op snelgroeiende bedrijven met minimaal 10 voltijdse werknemers (FTE’s) die de afgelopen drie jaren gemiddeld 20% gegroeid zijn in omzet. Deze snelgroeiende bedrijven mogen deelnemen via hun zaakvoerders en CEO’s, leidinggevenden, hr-business partners en medewerkers.

Sessie 1: Groeien in veranderde tijden - 05/11/2019

Door het uitdagende tijdperk waarin we professioneel actief zijn, dat ons continu tot verandering aanzet, is ondernemen meer dan ooit een boeiend avontuur geworden. De context van een groeibedrijf, die op zich al veel flexibiliteit en adaptatievermogen vergt, maakt het vandaag dubbel boeiend.
Waarmee houd je op het vlak van organisatie, structuur en staffing best rekening? Tijdens een interactieve sessie reiken wij jou een aantal kapstokken en concrete take-aways aan die voor een beredeneerde aanpak en bijgevolg een stuk stabiliteit en rust kunnen zorgen. Zo kan je je als bedrijf focussen op de uitbouw van je business. We kijken naar de fases van een doorsnee groeibedrijf, wat er in welke fase van cruciaal belang is, hoe belangrijk de switch is van 'doen' naar 'laten doen', in welke mate er gaandeweg andere sets van competenties vereist zijn, hoe je bijkomende mensen vandaag nog vindt en aan boord houdt, we bespreken de zin of onzin van functiebeschrijvingen en salary policies, kijken of (en hoe?) een zelfsturend team kan werken,...

Kortom een verrijkende helikopterblik op de elementen die bepalend zijn voor de menselijke factor in jouw groeiverhaal.

 

Aanpak
Het is niet de bedoeling om theoretische en organisatiemodellen te doceren (Ulrich, H. Mintzberg, McKinsey, ...).
Wat we wel ambiëren: een bespreking van belangrijke elementen die impact hebben op staffing, aansturing en organisatieontwikkeling, het uitwisselen van ervaringen, ideeën en vragen van/met de deelnemers.

 

Docent
Erik Colemonts, Partner bij Motmans & Partners

Sessie 2: Als stilstaan geen optie is - 12/11/2019

De snelheid waarmee groeibedrijven groeien, hangt nauw samen met het aan boord hebben van de juiste mensen. Het vraagt met andere woorden een HR-aanpak. Hoe begin je daar echter aan als groeibedrijf? Hoe weet je waar je best op focust? waar dien je rekening mee te houden? 

 • Inzicht in trends die HR van groeibedrijven beïnvloeden
 • Bespreking van de struikelblokken die de deelnemers ervaren rond talent/HR en hun organisatie
 • Interactieve sessie om gericht individuele actiepunten en volgende stappen te formuleren

Change the way you look at things and the things you look at change. Deze workshop zal jouw kijk op HR als groeibedrijf veranderen en door de groepsdynamiek ga je naar huis met verrassende insteken en ideeën.

 

Aanpak
Tijdens deze sessie maak je kennis met verschillende onderzoeken en modellen die jou zullen laten nadenken over een HR-aanpak op maat van jouw bedrijf. Daarnaast staat ook interactie tussen de deelnemers en ervaringsuitwisseling voorop.

 

Docent
Jochen Bessemans is een serieel ondernemer met bijzondere aandacht voor mens & organisatie. Naast Shots of Ginger dat hij in juni 2019 opstartte, geeft hij onder de naam Mare Infinitus workshops rond HR van de toekomst. Hierin combineert hij zijn ervaring met transformatietrajecten met zijn kennis rond de technologische evolutie van HR Tech en het HR-domein (hij bouwde gedurende 2 jaar HR Tech Valley uit). Daarnaast begeleidt Jochen startende ondernemers en is hij een klankbord voor ervaren ondernemers.

Sessie 3: Doorgroeimogelijkheden scherpstellen - 19/11/2019

We geven een antwoord op volgende vragen:

 • Hoe kan je mensen laten doorgroeien?
 • Hoe creëer je een personeelsbeleid dat toekomst biedt voor jouw huidige en toekomstige werknemers?
 • Hoe kan je doorgroeimogelijkheden communiceren?
 • Hoe kijken medewerkers vandaag naar doorgroei-mogelijkheden?
 • Wat zijn de uitdagingen waarmee snelle groeiers kampen?
 • Hoe ga je best om met doorgroei-mogelijkheden en wat biedt houvast?
 • Welke tips & tricks kan je meteen meenemen en inzetten?

Jonge generaties willen snel een effect zien van het werk dat ze doen, maar willen bovenal een goed beeld op waar ze naartoe kunnen. Nadenken over doorgroeimogelijkheden is essentieel om je personeel van nu te behouden én dat van de toekomst aan te werven.

 

Aanpak
Interactieve sessie, opgebouwd rond cijfergegevens en vooral de dagelijkse praktijkervaring van de docent.

 

Docent
Kim van Houtven, Senior HR consultant KMO, SD Worx

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuilleMensuraProximus

Contactpersoon

Michèle Martens

Coördinator Kameracademie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 590,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 780,00 excl. BTW 

Vroegboekkorting: 10% korting voor leden van Voka - Kamer van Koophandel Limburg bij inschrijving tot en met 20 september 2019. 
Let op, indien je gebruik maakt van de KMO-portefeuille, dien je de deelnameprijs -10% in te dienen.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Logo KPMG
Logo Hands
Logo G4S
Logo JAM
Ethias
Trixxo