Skip to main content
Map

HR als het (economisch) moeilijk wordt

De dreiging van een mogelijke economische recessie in de komende maanden baart iedereen zorgen, werkgevers en werknemers.  Niemand ontkomt in deze turbulente tijden aan de roep om meer efficiëntie en een betere kostenbeheersing.  

Is uw strategie duidelijk? Bent u klaar uw medewerkers door deze onzekere periode te loodsen? Goede communicatie en efficiënte processen zijn daarbij belangrijke aandachtspunten. Maar let op, juist in tijden van economische tegenwind moet er ook aandacht gaan naar personeel- en organisatieontwikkeling. Gaan wij nu contracten beëindigen van werknemers die wij met zo veel moeite binnen haalden? Laten wij de kennis en talent uit onze bedrijven en branches lopen, terwijl wij die juist nodig hebben om te innoveren en onze concurrentiepositie te versterken? Of durven wij met z’n allen wat gas terug te nemen? En hoe doen we dat dan? We bekijken met u een aantal pistes.

Programma

Sessie 1: Het veranderproces is van iedereen!

Sessie 2: Einde loopbaan scenario's, transitietrajecten - hoe neem je op een goede manier afscheid van medewerkers (de sterkte van een goede offboarding)

Sessie 3: De loonkost onder de loep (fiscale/sociale/vrij van RSZ - maatregelen, woon - werkverkeer, loonbonus, winstpremie, overuren, tankkaart, (tijdelijke) subsidies)

Sessie 4: Blijven leren maakt je mensen en organisatie sterker, alijd.

Logo ESF Welt

Contactpersoon

Isabel De Winter

Adviseur Arbeidsmarkt & Onderwijs

Adres

Kasteel Ter Ham - De Maillé de la Tour
Landrylaan 2
1820 Steenokkerzeel

Wanneer

Prijs

Gratis 

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Lees hier onze annulatievoorwaarden.

Proximus