Skip to main content
Hoe besparen op invoerrechten

Hoe besparen op invoerrechten

Covid-19, Brexit en de steeds complexere handelsreglementeringen hebben zowel de internationale supply chains alsook de werkingsmiddelen van de ondernemingen onder druk gezet. De Europese douanewetgeving voorziet evenwel in verschillende technieken om rechten bij invoer besparen ofwel de voorfinanciering hiervan te vermijden. Tariefclassificatie, vrijhandelsakkoorden en het gebruik van bijzondere douaneregelingen hebben allemaal een impact op de invoerrechten die u betaalt bij invoer van producten in de EU. Een onderneming kan door deze onder de loep te nemen, aanzienlijke kosten besparen. 

Meer en meer bedrijven kiezen om de invoer van producten door een douaneagent te laten doen. De focus van douaneagenten ligt echter op een snelle en correcte inklaring en niet altijd op het besparen op de invoerrechten. Door goederen aan te geven onder de juiste regeling kan dus u rechten bij invoer besparen. 

Deze opleiding leidt u door de diverse gerelateerde onderwerpen en reikt u een aantal tools aan waardoor u zelf uw invoerrechten kan optimaliseren. 

Programma

Komen zeker aan bod tijdens de sessie:

  •   Tariefclassificatie
  •   Hoe gebruik maken van vrijhandelsakkoorden
  •   Bepalen van de douanewaarde 
  •   Bijzondere douaneregelingen (bv. actieve veredeling, tijdelijke invoer, douane-entrepots, etc.)
  •   Tariefschorsingen en –contingenten 
  •   Terugkerende goederen 

Hoe werken deze regelingen en welke zijn de mogelijkheden die de wetgever voorziet? Tijdens deze uiteenzetting zullen deze elementen op een praktische wijze worden benaderd.

Doelgroep

Elke professional die zijn of haar douanekennis wil uitdiepen of opfrissen. Wij denken hierbij in de eerste plaats aan medewerkers douane, import/export en logistiek, maar zeker ook aan de manager die zich wilt verdiepen in de wereld van douane en internationale handel.

Spreker 

Frederik Cappelle – Global trade & customs Practice Manager

Contactpersoon

Nathalie Van de Kerchove

Opleidingen - Groeitrajecten

Adres

Voka Box
Lammerstraat 18
9000 Gent

Wanneer

Prijs

Voka-Leden: 180 euro (excl. btw)

Niet-Leden: op aanvraag

Nog geen lid? Neem contact op met welkom@voka.be voor info over onze vele ledenvoordelen.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

10% korting voor een tweede deelnemer van hetzelfde bedrijf.

Voor deze activiteit kan u kmo-portefeuille aanvragen, indien u hiervoor in aanmerking komt. Ons registratienummer is DV.O105301. Registreer u nu op www.kmo-portefeuille.be

kmo-portefeuille

Domestic Services
Banque de Luxembourg
Deloitte
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
BovaEnviro+
GutzandGlory
G4S
Soundfield
Jobat