Skip to main content
Map

Go International

Heeft jouw onderneming nood aan een internationale strategie? Dan is dit traject de oplossing. Samen met jou werken we een gedetailleerd exportplan uit op maat van jouw bedrijf. Zo zorgen we ervoor dat je ook in het buitenland sterk, wendbaar en competitief blijft. 

Realiseer jouw internationale groeiambities

Heeft jouw onderneming nood aan een internationale strategie? Dan is ons Go International traject dé oplossing. Samen met jou werken we een gedetailleerde strategie uit op maat van de internationale ambities van jouw bedrijf. Zo zorg je ervoor dat je ook in het buitenland sterk, wendbaar en competitief blijft.

Als de coronapandemie en de geopolitieke spanningen van de jongste jaren bedrijven één les hebben geleerd, is het wel dat inzetten op verschillende afzetmarkten een slimme zet is. In dit bootcamp optimaliseer je jouw internationale strategie, om jouw stap naar het buitenland meteen op de beste manier aan te pakken.   

Tijdens dit traject verdiep je je in zowel de theoretische als de praktische kant van het internationaal ondernemen. Verschillende experten delen hun kennis ter zake met jou. Daarnaast is er voldoende ruimte om aan jouw strategie te werken en ervaringen uit te wisselen met collega-ondernemers. 

Scheep in voor een boeiende reis waarbij je jouw grenzen verlegt en alle tools in handen krijgt om met jouw onderneming op internationaal vlak grote stappen vooruit te zetten.

Programma

Tijdens de kick-off op woensdag 20 september 2023 leer je andere deelnemers aan dit traject beter kennen. Je overloopt ook al de eerste stappen voor het samenstellen van jouw exportplan. Tijdens deze kick-off bepaal je samen met de groep de data voor de volgende sessies en de thema's. Tijdens de sessies zal je samen met ervaren coaches tal van onderwerpen bekijken die onmisbaar zijn in een goed gestructureerde internationale strategie (sales & marketing, juridisch, fiscaal, internationale hr, douane, …). 

Tijdens de internationale pitchdag  pitch je jouw gloednieuwe internationale strategie aan een internationale adviesraad. Met haar onmiddellijke feedback kan je dan verder aan de slag.

Na het traject, biedt Flanders Investment & Trade een Exportmeter van jouw onderneming aan. Het is een zeer uitgebreide scan van jouw exportstrategie, waardoor je een goede opvolging krijgt na het traject. 

Doelgroep

Ondernemers en bedrijven die hun internationale ambities kracht willen bijzetten met een volledig uitgewerkte internationale strategie.

Belangrijk! Om de open uitwisseling van kennis en ervaringen niet te beïnvloeden, kunnen concurrerende bedrijven niet tegelijk deel uitmaken van eenzelfde groep. Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland behoudt zich daarom het recht om de inschrijving van kandidaten niet te weerhouden.

Contactpersoon

Laurence Menten

Coördinator Internationale Dienstverlening

Adres

Zetel Antwerpen
Markgravestraat 12
2000 Antwerpen

Wanneer

Prijs

€1000 (excl. 21% btw)

Deze prijs is mogelijk dankzij de financiële steun van het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

AW_ad whitevideo tech@venture
AW_Welt_6stappenplan
AW_Digitalisering
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende