Skip to main content
  • Activiteiten
  • GEANNULEERD Leer jouw bedrijf redden tijdens een crisissituatie

GEANNULEERD Leer jouw bedrijf redden tijdens een crisissituatie

Steek praktische tips op van de crisiscel van de brandweer

Als bedrijfsleider kan je op een bepaald moment in je carrière geconfronteerd worden met een crisissituatie zoals een brand. In zo’n stressvolle situatie is het belangrijk dat je de rust behoudt en zorgt voor een duidelijk plan van aanpak. Maar hoe handel je juist op zo’n moment? Tijdens infosessies op 4 en 18 mei 2022 delen de crisismanagers van de Brandweer Zone Antwerpen en stad Antwerpen of de hulpverleningszone Waasland en gemeente Beveren hiervoor graag nuttige praktische tips.


Omgaan met crisissituaties is voor de brandweer dagelijkse kost. De knowhow van ervaren crisismanagers kan ook jou helpen, wanneer je op een dag onverwachts met een noodsituatie moet afrekenen. Tijdens een infosessie van telkens een halve dag reiken specialisten van de Brandweerzone Antwerpen en stad Antwerpen of de hulpverleningszone Waasland en de gemeente Beveren je onmiddellijk bruikbare informatie aan om juist te handelen op zulke kritieke momenten. Je krijgt ook een blik achter de schermen van de CommandoPost-OPeratieS (CP-OPS), zeg maar het crisiscentrum van de brandweer dat specifiek is ingericht voor communicatie en commandovoering.


PROGRAMMA

  • Je krijgt meer uitleg over de verschillende fases en termen bij een crisissituatie
  • Je bezoekt de crisisruimte en de Commandopost-Operaties (CP-Ops)
  • Je legt persoonlijk contact met de brandweer, waardoor je in de toekomst beter kan samenwerken met de hulpdiensten
  • Je krijgt meer inzicht in jouw rol in de crisiscommunicatie bij noodsituaties
  • Je kan ervaringen uitwisselen met andere bedrijfsleiders

Als vervolg van deze infosessie, kan je deelnemen aan de opleiding "Leer juist communiceren tijdens een crisissituatie" die gegeven wordt door Whyte Corporate Affairs nv, gespecialiseerd in crisiscommunicatie.  Klik hier voor meer info.

DOELGROEP
Bedrijfsleiders van bedrijven die een hoger risico vormen voor een crisissituatie, zoals een brand, een incident met gevaarlijke producten…  

SPREKERS
De brandweer van de zones Antwerpen en Waasland en de noodplanningscoördinatoren van de stad Antwerpen en de gemeente Beveren.

Contactpersoon

Margo Mathys

Coördinator opleidingen en lerende netwerken

Wanneer

Prijs

Deze infosessie is gratis.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Annulatie
Annuleren kan enkel schriftelijk tot en met 27 april 2022. Een inschreven deelnemer mag zich wel door een andere persoon laten vervangen. De Kamer behoudt zich het recht om de opleiding te annuleren indien, ondanks alle inspanningen, de omstandigheden ons ertoe dwingen. Het volledige inschrijvingsgeld wordt dan teruggestort.

Coronamaatregelen
Deze activiteit wordt georganiseerd met respect voor de veiligheidsmaatregelen die op dat moment gelden. We houden ingeschreven deelnemers een week vooraf op de hoogte over eventuele extra maatregelen of wijzigingen.

Privacy
Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Gosselin
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
Welt white paper