Skip to main content
Flow

Flow

Ben je ondernemer van een bedrijf met meer dan 50 werknemers en zoek je een klankbord? Vanaf september start Flow, een gloednieuw groeitraject voor 15 ondernemers die kennis en ervaringen delen met elkaar om strategische uitdagingen aan te pakken.

Dit traject is afgelopen. Graag inschrijven voor de editie van 2021? Laat hier jouw gegevens na en wij contacteren jou!

Meer info via https://www.voka.be/privacy

Wat is Flow?

Flow is een intensief Plato Algemeen Managementtraject exclusief voor 15 bedrijfsleiders van middelgrote ondernemingen.

Hoe zet je jouw organische of strategische groei verder? Je hebt hier waarschijnlijk al een plan van aanpak voor klaar. Tijdens een Flow traject kan je jouw strategie aftoetsen bij collega-ondernemers, én maak je tijd vrij om aan jouw prioriteiten te werken, onder begeleiding van experten.

Hoe ziet het traject er uit?

We starten met een tweedaagse kick-off. In totaal zijn er 10 contactmomenten verdeeld over 1 jaar:

 • Tweedaagse kick-off (24 en 25/09/2020)
 • 4 workshops met businesscases (met tweedaagse kick-off)
 • 2 sessies met een expert of ervaren zaakvoerder
 • 2 individuele coachings door een Voka-medewerker
 • 2 peer-to-peer coachings met andere deelnemers en/of externe klankborden

We voorzien ook een informeel moment voor de hele groep en een overkoepelende sessie met andere Flow- en Plato-groepen.

Uitdagingen die aan bod komen:

Bij de start van het traject brengen we jouw belangrijkste strategische uitdagingen en acties in kaart. Samen met de andere ondernemers in de groep bepaal je mee de inhoud. Dit zijn wel mogelijke topics:

 • Welke groeistrategie wil ik hanteren?
 • Hoe ver ga ik als bedrijfsleider in het operationeel management?
 • Smarketing: Hoe combineer ik sales & marketing in een plan van aanpak?
 • Hoe definieer ik mijn rol als ondernemer?
 • Hoe behoud ik een goed overzicht van financiële stromen in mijn bedrijf ?
 • Zijn overnames een deel van mijn strategie?
 • Kan internationalisering mijn groei bevorderen?
 • Welke mogelijkheden zijn er voor mijn bedrijf op vlak van digitalisering en innovatie?
 • Welke leiderschaps- en communicatiestijl hanteer ik?

6 tips om je groeibedrijf naar de top te loodsen

Bruno Peelaers, Director bij Deloitte Private en een van onze Flow experten, helpt dagelijks bedrijven met het bepalen van hun bedrijfsstrategie. Dit zijn zijn 6 tips:

 1. Durf je strategie bij te sturen. Het is belangrijk dat een bedrijf niet van alle markten thuis wil zijn, want dat zorgt voor verwatering van de unique selling points van het bedrijf.
   
 2. Durf innoveren. Experimenteren met nieuwe technologieën en nieuwe ideeën maken je bedrijf sterker. Investeer wel niet halsoverkop. Bepaal eerst welke vaardigheden je onderneming morgen nodig heeft. Elk bedrijf heeft namelijk andere behoeften.
   
 3. Durf je personeel uitdagen. Creëer een omgeving die je mensen voldoende uitdagingen en kansen geeft om te evolueren . Geef de leiders van morgen net kansen in je bedrijf.
   
 4. Durf de bedrijfscijfers onder ogen zien. Durf de financiële stromen binnen je onderneming dan grondig tegen het licht te houden. Gebruik je boekhouding als kompas, niet enkel als rapporteringsmiddel.
   
 5. Durf bureaucratie buiten te houden. Elk bedrijf heeft processen nodig. Maar trap niet in de val om voor elke kleinigheid een handleiding uit te werken. Bureaucratie bedreigt de dynamiek van je bedrijf.
   
 6. Durf beslissingen in vraag stellen. Zorg voor een goede governance dat toelaat met een frisse blik te kijken naar je bedrijf.

Bernard Thuysbaert van Deminor SGS

Het hele traject wordt mee begeleid en geanimeerd door Bernard Thuysbaert, Managing Partner van Deminor Shareholder & Governance Services en externe bestuurder in diverse al dan niet familiale ondernemingen.

Bernard Thuysbaert

Zij nemen al deel. Nu jij nog?

Roseline Van Damme van Abetec

"Flow is het derde traject dat ik volg binnen Voka. Elk traject heeft mij al hands-on informatie gegeven waarmee ik onmiddellijk aan de slag kan. Dat vind ik de grootste meerwaarde: niet alleen theorie maar ook praktijkervaringen van andere ondernemers die hetzelfde al hebben aangepakt. Mensen die buiten jouw organisatie staan en dus de zaken neutraler bekijken. Die gedeelde informatie en ervaringen binnen een kader van vertrouwen zijn onbetaalbaar!"

Roseline Van Damme

Eva Benijts van Laboratorium Ecca

"De lerende netwerken van Voka zorgen ervoor dat je als ondernemer steeds dat stapje vooruit denkt. Ze zijn een bron van inspiratie en een klankbord om nieuwe ideeën af te toetsen."

Eva Benijts

Vincent Lievens van Creaplan

“Ik kijk ernaar uit om een klankbord te vinden bij gelijkgestemde ondernemers omtrent het succesvol uitbouwen van je bedrijf. Flow biedt me hier het ideale platform toe.”

Vincent Lievens

In samenwerking met

logo Plato

Met dank aan

Contactpersoon

Anke Cosijns

Groeitrajecten

Wanneer

Prijs

Voka-leden: 2000 euro (excl. btw)

Niet-leden: op aanvraag

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Agentschap innoveren & ondernemen

 

 

 

Domestic Services
Banque de Luxembourg
Deloitte
ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
BovaEnviro+
G4S
Soundfield
Jobat