Skip to main content

Fit for 55 en de opportuniteiten voor uw (haven)bedrijf

Net voor de zomer van 2021 werd de Europese klimaatwet goedgekeurd. Dat houdt in dat de klimaatneutraliteit van de Europese Unie tegen 2050 wettelijk werd vastgelegd. Om die te behalen moet er tegen 2030 een bijkomende netto CO2 – vermindering zijn van 55 % (ten opzichte van 1990). Om dat te behalen ligt onder meer een uitbreiding van het Europees Emissiehandelssysteem (EU-ETS) op tafel voor (weg)transport en zeevaart. Het mondiale aspect van de zeevaart, een schip vaart immers ook niet- Europese havens in en uit, is daarbij een moeilijkheid naar implementatie. De wijziging in toegelaten brandstoffen ligt hierbij eveneens op tafel. 

Deze opleiding schept duidelijkheid over de verwachtingen en implicaties van het ‘Fit for 55 pakket’, dat pakket bevat de praktische maatregelen om de klimaatdoelstellingen tegen 2030 en 2050 te behalen. Als havenbedrijf zijn de uitdagingen op weg naar klimaatneutraliteit legio, maar het kader waarbinnen die uitdagingen plaatsvinden verdient wat extra verduidelijking. Daarbij focussen we in deze opleiding op het Fit for 55 programma en wat dit inhoudt voor jou als havenbedrijf. 

Programma 

Dit seminarie wordt inhoudelijk verzorgd door expertisebureau Mantis Consulting met zaakvoerders Bram De Keulenaere en Emile Lemey. Bram verwierf ervaring binnen o.a. Arcadis en DLV waarbij hij zich verder toelegde op energie als thema. Emile was jarenlang actief bij Jan De Nul met een focus op milieumanagement en duurzaamheid. Met de vinger aan de pols van kennis- en onderzoeksinstellingen is Mantis uitstekend geplaatst om het Fit for 55 pakket strategisch te plaatsen in de huidige en toekomstige uitdagingen voor uw havenbedrijf. 

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Sarah Spenninck.

Contactpersoon

Sarah Spenninck

Adviseur duurzaam ondernemen en innovatie

Adres

Voka | Brugge (O-Forty bedrijvencampus)
Kapellestraat 138
8020 Oostkamp

Wanneer

Prijs

  • Voka-leden: 190 euro
  • Niet-leden: 290 euro

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag
Accent
DHL
ING
Proximus
SD  Worx
CRM Group