Skip to main content
Logo milieu, veiligheid & kwaliteit
  • Online

First Aid Mental Health - Eerste hulp bij mentale problemen

Hoe als leidinggevende of collega gepaste opvang en ondersteuning bieden?

Mentale problemen bij werknemers zoals Burn out, angst of depressie vormen een belangrijke bron van uitval binnen een organisatie, onder meer om dat ze vaak moeilijk of te laat opgemerkt worden. Er is niet altijd de nodige kennis en ervaring om de symptomen te herkennen of om juist te reageren in zulke situaties. Met de opleiding ‘Eerst hulp bij Mentale Problemen’ krijgen leidinggevenden technieken aangeleerd om medewerkers met mentale problemen te herkennen, te begeleiden of na lange afwezigheid te re-integreren. 

Waarom? 
Op dit moment lijdt ongeveer 1% van de beroepsactieve bevolking in België aan een burn out, ongeveer 5% heeft angststoornissen en nog eens 7% heeft last van depressie. Het aantal mentale zieken stijgt met 10% per jaar en de Wereldhandelsorganisatie typeert mentale stoornissen als de ziekte van deze eeuw. Als er niet tijdig wordt inbegrepen, kunnen medewerkers uitvallen door één van hogervermelde ziektes. Er zijn echter een aantal eenvoudige maatregelen die kunnen helpen hier gepast mee om te gaan. 

Hoe? 
Deelnemers kunnen hun vaardigheden en inzichten uitbreiden en verfijnen met betrekking tot: geestelijke gezondheidsproblemen, waarmee medewerkers geconfronteerd worden zoals ernstige privéproblemen, angst, depressie, paniekaanvallen, stress en burn out. Doel is om snel gepaste opvang en ondersteuning bieden om te vermijden dat de situatie verergert, met mogelijk (langdurig) verzuim tot gevolg. 

Doelgroep
Deze opleiding is bedoeld voor leidinggevenden, personeelsverantwoordelijken en het management van een organisatie. 

Praktisch

  • De workshop zal online doorgaan. Om deel te nemen, heb je enkel een goede internetverbinding nodig.
  • Interactiviteit is gegarandeerd, al jouw vragen kan je stellen via Q&A of chat.

Jouw expert
Véronique Willems
Preventieadviseur psychosociale aspecten (niveau 1)
Mensura - Externe dienst voor Preventie en bescherming op de werkvloer 

Wanneer

Prijs

Leden:
€180 Excl. BTW

Niet-leden:
€270 Excl. BTW

Klik hier voor meer info over jouw ledenvoordelen

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

KMO-portefeuille
Bespaar tot 30% op jouw deelnameprijs. Het projectbedrag is €180/leden en €270/niet-leden. Indien je inschreef t.e.m. 22 januari is het projectbedrag als lid van Voka €162. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Ons registratienummer is DV.O104982. Je kan hiervoor 3,5 opleidingsuren ingeven.
Meer info: www.kmo-portefeuille.be

Annulatievoorwaarden:
Annulering van jouw inschrijving is, uitsluitend schriftelijk (per e-mail), mogelijk tot 5 werkdagen voor het begin van het seminarie. Vanaf  5 werkdagen blijft bij annulering het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. Jouw plaats mag echter altijd door een collega worden ingenomen.

Meer info
kameracademie.mk@voka.be
Tel 014/56 30 30

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Deloitte Private
pfl