Skip to main content
Map
Voka Netwerking

Press Play: Music in Games

Op 19 oktober nodigt Voka Oost-Vlaanderen jou graag uit voor het concert PRESS PLAY: Music in Games, dat muziek gecomponeerd voor videogames tot leven zal brengen. Gamemuziek is anno 2023 uitgegroeid tot een genre dat op zichzelf staat. Laat je helemaal onderdompelen in de muziek van virtuele werelden en schrijf je in.  

Op 19 oktober nodigt Voka Oost-Vlaanderen in samenwerking met Film Fest Gent jou graag uit in de Gentse Capitole om samen te genieten van PRESS PLAY: Music in Games. Host van het concert - en daarmee meteen ook de eerste officiële gast van het concert PRESS PLAY: Music in Games - is Austin Wintory, wiens muziek ook zal uitgevoerd worden. Hij staat bekend om zijn werk in videogamemuziek, vooral voor zijn scores voor de games Journey, Assassin’s Creed Syndicate, Abzû en Flow. Zijn soundtrack voor Journey maakte in 2013 geschiedenis als de eerste en enige videogamescore die een nominatie kreeg voor de Grammy Award for Best Score Soundtrack for Visual Media.

In 2021 was hij al eens te gast op Film Fest Gent tijdens de WSA Film Music Days voor een Composer’s Talk om te reflecteren over zijn carrière als componist en zijn ervaringen met verloning in de industrie. Austin Wintory’s werk zal gespeeld worden tijdens het concert. Als componist die er ook voor gestreden heeft om gamemuziek als genre de nodige erkenning te geven, zal hij ook presenteren. 

Programma

  • 17.45 - 18.15 u. Ontvangst aan de Voka Box
  • 18.15 - 19.30 u. Receptie op het terras
  • 19.30 - 19.45 u. Wandeling naar de Gentse Capitole
  • 19.45 - 20.00 u. Aanmelden en plaatsnemen in de zaal
  • 20.00 - 22.00 u. Uitvoering PRESS PLAY: Music in Games

Praktisch

  • Ontvangst: Voka Box, Lammerstraat 18 in Gent
  • Receptie voorzien*
  • Adres Capitole Gent: Graaf van Vlaanderenplein 5, 9000 Gent
  • Opgelet: inschrijvingen zijn persoonlijk en niet-overdraagbaar.

Info & inschrijven

We beschikken over een beperkt aantal kaarten, schrijf dus snel in via deze webpagina.

Opgelet, inschrijvingen zijn persoonlijk en niet-overdraagbaar. Indien je met jouw partner/een collega komt, schrijf dan deze tweede persoon ook apart in, zodat we zeker het juiste aantal kaarten voor jou kunnen reserveren.

*Graag een vegetarische optie of andere allergieën? Laat het ons weten via mail en we voorzien de nodige aanpassingen in de catering.

Nog vragen? Neem contact op met Christine Leytens.

Contactpersoon

Christine Leytens

Events & Netwerking - Info & Advies - Opleidingen

Adres

Capitole Gent
Graaf van Vlaanderenplein 5
9000 Gent

Wanneer

Prijs

Gratis en exclusief voor leden op uitnodiging

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Nacht van de Verbeelding 2023