Skip to main content

Family Talks (GRATIS)

Naar jaarlijkse traditie brengt Voka Antwerpen-Waasland familiebedrijven bij elkaar op Family Talks. De eerstvolgende editie hiervan vindt plaats in Antwerp Expo op 14 oktober tijdens  Bedrijvennetwerkdagen Antwerpen-Waasland. Het belooft weer een inspiratievolle bijeenkomst te worden.

Het programma schiet ’s middags op gang met twee break-outsessies. De eerste break-out gaat dieper in op de impact van emoties op de werking van familiebedrijven. In deze interactieve sessie nemen Jelle Schepers en Pieter Vandekerkhof van Universiteit Hasselt de rol van emoties in familiebedrijven onder de loep. Zij zoomen in op verschillende specifieke emotionele fenomenen en de impact daarvan op de werking van het bedrijf. Op een wetenschappelijk onderbouwde manier lichten ze onder andere toe hoe emoties besluitvorming beïnvloeden, hoe die de betrokkenheid van het familiale topmanagementteam kunnen bepalen en welke invloed die hebben op het engagement van werknemers van een familiebedrijf.

Tegelijkertijd gaan Laurens Stul en Olivier Mannaerts van Deloitte dieper in op de strategische opties van familiale aandeelhouders. Wat zijn de voor- en nadelen? Wat betekent het behoud, de gedeeltelijke of volledige verkoop van familiale aandelen? Hoe pakt u een overdracht aan en hoe structureert en financiert u dit?

Tot slot volgt een overkoepelende sessie met eerst keynotespreker . Verandering is vaak moeilijk, zeker in een familiebedrijf bij een generatiewissel. Ze geeft duidelijk weer wat mogelijke do’s & don’ts zijn. Hoe krijgt u zaakvoerders, directie, medewerkers en aandeelhouders op dezelfde lijn? Met een nabeschouwing sluiten enkele sprekers en familiale ondernemers samen deze namiddag af.

Programma

14.30 tot 16.30 uur

Break-out 1:
De impact van emoties op de werking van familiebedrijven
Door Jelle Schepers en Pieter Vandekerkhof, Universiteit Hasselt

Break-out 2:
Family Talks: Welke strategische opties hebt u als familiale aandeelhouder?
Door Laurens Stul en Olivier Mannaerts, Deloitte

Vanaf 17.00 uur
Afsluitende sessie: Verandering in familiebedrijven bij een generatiewissel

  • De omgang met verandering in familiebedrijven bij een generatiewissel. Keynote door Marc Debisschop, Whyser
  • Panelgesprek met familiale ondernemers over de behandelde topics tijdens de break-out en keynote.

Met afsluitend netwerkmoment vanaf 19.00 uur.


Wilt u zeker zijn van uw plaats? Schrijf dan nu in via deze webpagina. Gelieve via het inschrijvingsformulier aan te geven aan welke break-outsessie u wenst deel te nemen.

 

Met de steun van

Vlaio

 

Bedrijvennetwerkdagen Antwerpen-Waasland

Banner BNDDit evenement vindt plaats tijdens Bedrijvennetwerkdagen Antwerpen-Waasland op 13 en 14 oktober 2021. Deze tweedaagse fysieke netwerkbeurs voor de regio Antwerpen-Waasland vindt plaats in Antwerp Expo. Ze biedt ruimte aan 120 standhouders en verwacht 4.000 bezoekers, gespreid over twee dagen. Een bezoek aan de beurs is gratis, maar inschrijven is verplicht. Klik hier voor meer informatie over de beurs of schrijf hier onmiddellijk in.

Aansluitend op de goedgevulde beursvloer biedt de beurs een sterk inhoudelijk programma, met boeiende en actuele infosessies en ijzersterke netwerkmomenten voor standhouders én bezoekers. Benieuwd? Ontdek het volledige programma hier en schrijf in voor de sessie(s) die u wenst te volgen. Zo ontvangt u alle nodige praktische informatie.

Adres

Bedrijvennetwerkdagen Antwerpen-Waasland | Antwerp Expo
Jan van Rijswijcklaan 191
2020 Antwerpen

Wanneer

Prijs

Gratis.

Deze activiteit, alsook Bedrijvennetwerkdagen Antwerpen-Waasland is gratis voor bezoekers.

Voorwaarden

Indien u na eerder aanmelding niet kan deelnemen, vragen wij u om ons hiervan ten laatste de dag voor de activiteit op de hoogte te brengen via pr.aw@voka.be.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Welt white paper
Gosselin
CapitalAtWork
Customer Collective
Deloitte
De Ridder
facilicom
GSJ Advocaten
Logo Mensura
Proximus
Recrewtment
SD  Worx
Tormans