Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
Voka Traject

Familio: verzeker de toekomst van je familiebedrijf

Staat de toekomst van jouw familiebedrijf al vast? Met Familio werk je samen met jouw familie en collega-ondernemers aan een strategie voor de toekomst. Een vertrouwelijk klankbord voor wie de overdracht proactief en gestructureerd wil aanpakken.

Als familiale ondernemer sta je voor specifieke uitdagingen. Wie neemt het bedrijf over? Waar staan we vandaag en waar liggen onze doelstellingen? Hoe vindt iedereen zijn plek in het familiebedrijf? Welke aandachtspunten zijn er bij een generatiewissel? Een context die niemand zo goed begrijpt als… collega’s uit andere familiebedrijven. In Familio vind je een klankbord voor de toekomst van jouw onderneming. 

Samen met vier andere familiebedrijven doorloop je een boeiend groeitraject. Je maakt alles bespreekbaar in je bedrijf en tussen je familieleden. Samen formuleer je afspraken die de continuïteit garanderen én ook rekening houden met familierelaties. Met input van expert-sprekers, inspiratie door toonaangevende familiale ondernemers en gedegen kennisdeling onder de deelnemers, biedt dit traject alle handvatten voor een goede overdracht. 

Wat mag je verwachten van Familio?

  • Langdurig groeitraject: 10 sessies doorheen het jaar, vol expertise, inspiratie en coaching.
  • Vertrouwelijk klankbord: je bouwt een vertrouwelijk netwerk uit en leert van elkaar, collega-ondernemers helpen je vooruit.
  • Inhoudelijk sterk: experten van onder meer Family Dynamics, Deloitte en Familymind brengen omkadering, boeiende familiebedrijven bieden inspiratie. En ervaring deel je natuurlijk met elkaar. 
  • Met de hele familie: zowel overlaters als overnemers uit alle generaties doorlopen het traject. Zo start je allemaal op dezelfde bladzijde. 
  • Nuttig & aangenaam: de sessies koppelen we steeds aan een heerlijk diner en/of een blik achter de schermen bij de deelnemers. 

Het concrete programma vind je binnenkort hier. Volgende topics komen zeker aan bod: family governance, de opmaak van een familiecharter, de mogelijke rollen in het familiebedrijf of communicatie tijdens het overdrachtsproces. Stuk voor stuk cruciale vraagstukken voor jouw onderneming. 

Interesse? Prik een meeting met coördinator Manon. Zij maakt je vrijblijvend en met plezier wegwijs in het Familio-traject.

 

Voor wie?

Kmo-familiebedrijven die zich voorbereiden op de overdracht. Over de generaties heen, zowel overlaters als -nemers: iedereen doorloopt het traject. Zo maak je samen alles bespreekbaar. 

Toegankelijkheid

Heb je nood aan specifieke assistentie of kunnen we dit event toegankelijker voor je maken? Stuur je opmerking mee in bij je inschrijving en we bekijken in samenspraak de mogelijkheden.

Contactpersoon

Manon Verhaegen

Teamleider KMO en adviseur familiebedrijven

Wanneer

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Contactpersoon

Manon Verhaegen

Teamleider KMO en adviseur familiebedrijven

Wanneer

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.