Skip to main content
Logo KamerAcademie

Excel: draaitabellen

Snel analyses maken d.m.v. draaitabellen

Excel biedt tal van mogelijkheden om kleinere en grotere gegevenstabellen te analyseren. In deze opleiding maak je kennis met de krachtigste mogelijkheid die het pakket biedt om uit een omvangrijke gegevenstabel héél snel “net die” gegevens te filteren die je nodig hebt. Deze gegevens kunnen dan ingevoegd worden in het rapport dat je aan het vervolledigen bent.

Wat win je erbij
Gedaan met urenlang bepaalde tellingen manueel te doen. In een handomdraai kan je de belangrijkste cijfers rangschikken volgens jouw wensen en in 1-2-3 kan je met dezelfde gegevens reeds een eerste analyse doen. Eens je dit instrument ontdekt hebt, gaat het heel snel deel uit maken van jouw “dashboard” om jouw onderneming of afdeling nog beter te doorgronden.

Inhoud

  • Algemene eigenschappen van een goede databank;
  • Een draaitabel: rapport maken, gegevens selecteren, gegevens vernieuwen, gegevens filteren;
  • Draaitabel bewerken: draaitabel opnieuw indelen, velden toevoegen, velden verwijderen, draaitabelveld aanpassen, berekende velden en items, formules;
  • Draaitabel opmaken: lay-out wijzigen, eindtotalen weergeven en verbergen, groeperen en groep opheffen, sorteren, top 10;
  • Draaigrafieken (inleiding): terminologie, weergave van de gegevens, verschillen tussen draaigrafiekrapporten en gewone, niet-interactieve grafieken, een draaigrafiekrapport maken.

Doelgroep
Iedereen die functies wil gebruiken om efficiënter in Excel te werken.
Basiskennis Excel vereist.
Een laptop voor elke deelnemer is voorzien.

Jouw trainer
Hans Swinnen - InFidem.
Hans heeft een pedagogische achtergrond met een voorliefde voor ICT.  Met meer dan 15 jaar ervaring in end-user training en maatwerk blijft het voor Hans een uitdaging om ook uw Office-kennis aan te scherpen.  De trainingen die dagelijks door hem gegeven worden, staan voor input door de deelnemer, interactie, structuur en no nonsense antwoorden.  Dit alles in een aangenaam en praktijk reëel kader.

Deze opleiding voldoet aan de norm inzake permanente vorming bij het IAB: erkenningsnummer IAB: IAB: B0578/2018-06

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Mechelen - Kempen (Locatie Geel)
Kleinhoefstraat 9
2440 Geel

Wanneer

Prijs

Leden:
€ 170 Excl. BTW

VROEGBOEKKORTING: T.e.m. 6 september 2019 betaal je als Voka lid slechts € 153.

Niet-leden:
€ 255 Excl. BTW

Extra info

Deze activiteit is volzet.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

KMO-portefeuille
Bespaar tot 40% op jouw deelnameprijs. Het projectbedrag is € 170/leden en € 255/niet-leden. Indien je inschreef voor 7 september dan is het bedrag € 153. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Ons registratienummer is DV.O104982. 
Meer info: www.kmo-portefeuille.be

Annulatievoorwaarden:
Annulering van jouw inschrijving is, uitsluitend schriftelijk (per e-mail), mogelijk tot 10 werkdagen voor het begin van het seminarie. Vanaf 10 werkdagen blijft bij annulering het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. Jouw plaats mag echter altijd door een collega worden ingenomen.

Meer info
kameracademie.mk@voka.be
Tel: 014/56.30.30

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Deloitte Private
pfl
Varo
Intervest Offices & Warehouses - Greenhouse