Skip to main content
Douane update: outlook 2020

Douane update: outlook 2020

2019 is een druk en uitdagend jaar gebleken voor iedereen die met douane in aanraking komt. Onder meer de voorbereidingen op Brexit, de initiatieven en wijzigingen doorgevoerd door de AADA, de escalerende handelsspanningen, enzovoort staan ons nog vers in het geheugen.

Uw kennis actualiseren van de recente ontwikkelingen in douanereglementering? Met deze update bent u weer helemaal mee.

Ook 2020 dient zich aan als bijzonder interessant voor de douane-professional. We zijn getuige van de introductie van een nieuwe editie van de Incoterms, zullen (mogelijk) eindelijk te weten komen hoe de Brexit in de praktijk zal afgewikkeld worden, zullen getuige zijn van de langverwachte introductie van door de douane erkende opleidingstrajecten, en zo veel meer. Misschien komt zelfs de lang aangekondigde aanpassing van het Belgische douane-sanctiebeleid er dit jaar van.

Met deze infosessie verzorgd door Deloitte Global Trade Advisory praktijk heeft Voka de ambitie samen met de deelnemers over de laatste ontwikkelingen in het douane- en handelslandschap te reflecteren, en tegelijk ook een blik op het recente verleden en de nabije toekomst te werpen.

Topics

  • Brexit update
  • Incoterms 2020 : impact op douane
  • Nieuwe regels “ Exporteur “
  • Douanewaarde
  • Trends & tendensen op vlak van douaneprocessen – technologie & teammanagement
  • Nieuwe handelsovereenkomsten
     

Sprekers

Douane 2020Uw trainer is Daan De Vlieger (director Global Trade – Deloitte). Daan heeft meer dan 10 jaar ervaring inzake douane, accijnzen en andere aan globale handel gerelateerde onderwerpen. In zijn rol als adviseur Douane en Accijnzen bij Deloitte heeft Daan de afgelopen jaren bedrijven en openbare instellingen bijgestaan in o.a.: geschillendossiers, het uittekenen van processen, beleidsvorming, optimalisatie, compliance enz.

 

Doelgroep

Verantwoordelijken en medewerkers van afdelingen export, transport, logistiek, aan- en verkoop, boekhouding, …

Contactpersoon

Nathalie Van de Kerchove

Opleidingen - Groeitrajecten

Adres

Voka Box
Lammerstraat 18
9000 Gent

Wanneer

Prijs

Voka-leden: € 180 (excl. btw)
Niet-leden: op aanvraag

Nog geen lid? Neem contact op met welkom@voka.be voor info over onze vele ledenvoordelen.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Domestic Services
Banque de Luxembourg
Deloitte
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
BovaEnviro+
GutzandGlory
G4S
Soundfield
Jobat