Skip to main content

Digital Hr Lab: de digitale toekomst van hr

Hoe voert u vandaag een futureproof en digitaal hr-beleid? Het Digital Hr Lab reikt u in 3 sessies alle nodige kennis aan om uw hr-processen succesvol te digitaliseren.

We werken flexibeler, de arbeidsrelatie wordt meer en meer gepersonaliseerd en we merken dat de traditionele hr-processen vaak moeilijk te combineren zijn met de huidige manier van werken. Daardoor stijgt ook de vraag naar gedigitaliseerde hr-flows. Maar hoe voert u in deze nieuwe context een futureproof en digitaal hr-beleid? In het Digital Hr Lab krijgt u in 3 sessies alle handvaten aangereikt om hier gericht en succesvol mee aan de slag te gaan.

Dit opleidingstraject overloopt de digitale trends en kansen, laat zien hoe u hr digitaliseert en wat de impact ervan is op uw bedrijf en medewerkers.

Wat kan u verwachten?

  • U leert hoe u een digitaal hr-beleid voert en welke processen prioritair zijn.
  • U begrijpt beter hoe digitalisering werk en tewerkstelling verandert.
  • U maakt kennis met de digitale trends en kansen voor uw bedrijf.
  • U krijgt praktische inzichten via getuigenissen van hr-managers.

Na dit traject is het voor u duidelijk wat de mogelijkheden, impact en uitdagingen zijn van het digitale verhaal voor uw specifieke onderneming. U weet ook welke vervolgstappen nodig zijn om het digitale hr-beleid verder te ontwikkelen. En u heeft ook genoeg bagage om relevante transformaties in te zetten en de meerwaarde van digitalisering voor uw bedrijf te concretiseren.

Programma

Sessie 1: De impact van digitalisering op werk en tewerkstelling

In een eerste sessie geven we u een overzicht van alle digitale trends, de mogelijkheden binnen verschillende hr-domeinen en de nieuwe manier van werken postcorona.

Deze sessie schetst hoe digitalisering een impact heeft op werk en tewerkstelling. We bekijken samen met u hoe jobs en de manier waarop we werken veranderen ten gevolge van automatisering en hoe ze wellicht zullen blijven veranderen. Samen analyseren we welke gevolgen dit heeft voor de werking en organisatie van hr-afdelingen. U ontdekt dus ook hoe u er meteen mee aan de slag kan binnen uw bedrijf.

Sessie 2: Digitaliseren van hr-processen

In een tweede sessie gaan we dieper in op de materie en bekijken we waar digitalisering voor uw hr-processen een meerwaarde kan zijn. We helpen u begrijpen en beslissen welke procestransformaties voor uw bedrijf prioritair zijn en hoe u dit aanpakt. U wordt ook uitgedaagd om het digitale verhaal en de nieuwe manier van werken in lijn te brengen met de strategie en cultuur van uw bedrijf.

De technologisering brengt ingrijpende veranderingen mee op het vlak van hr-management. Denk maar aan de werkorganisatie, het wervingsproces, personeelsbeheer, talentontwikkeling en nog zoveel meer. In deze tweede sessie bekijken we hoe digitale workflows het werk veranderen. Niet alleen voor de medewerkers maar ook voor de leidinggevenden en de hr-teams.

Sessie 3: Employee experience en employer branding

In een derde sessie verkennen we de mogelijkheden van digitalisering om te werken aan een verbeterde werknemersbeleving en uw positionering als aantrekkelijk werkgever. Tools en data bieden een kans om op een vernieuwende manier in interactie te treden met werknemers en zo de werknemersbeleving positief te beïnvloeden en dus ook uw ‘brand’ als werkgever te verbeteren.

Doelgroep

Hr-professionals, hr-verantwoordelijken, procesmanagers, innovatiemanagers en personeelsdirecteurs van middelgrote bedrijven die de digitalisering van hun hr-beleid willen afstemmen op de ontwikkelingen, trends en uitdagingen van vandaag.

Inschrijven voor dit Lab kan via deze link. Voor meer info kunt u terecht bij Davy Maes.

Spreker

Jan Laurijssen, Sr Managing Consultant, Team People & Digital Transformation, SD Worx

Jan Laurijssen

Contactpersoon

Davy Maes

Kennis & advies/Menselijk kapitaal

Wanneer

Prijs

  • Voka-leden: 890 euro
  • Niet-leden: 1035 euro

Voka is erkend opleidingsverstrekker in het kader van de kmo-portefeuille (www.kmo-portefeuille.be). Dit betekent dat deze opleiding voor 20% of 30% gesubsidieerd wordt door de Vlaamse overheid, mits uw bedrijf aan de voorwaarden voldoet. Uw aanvraag dient te gebeuren ten laatste binnen de 14 kalenderdagen na de eerste sessie. Registratienummer: DV.O104126.

Aantal opleidingsuren: 9

KMO-portefeuille

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier uw vraag
Accent
ING
Proximus
SD  Worx
CRM Group