Skip to main content
Voka Lerend Netwerk

Digital HR community

Heb je al de eerste stappen gezet richting het digitaliseren van jouw HR-processen? Loop je ermee vast? Vraag je je af of dit wel echt rendeert?

Op 13 december 2022 brengen we een groep van HR-professionals samen met één gelijkaardige uitdaging: digitalisatie van hun HR-processen. Deze community is een netwerk van gelijkgestemden die willen leren van anderen, maar die ook hun kennis met veel plezier willen delen. 

Een netwerk voor en door HR-professionals die voluit willen gaan voor optimalisatie en efficiëntie van hun HR-processen.

Doorheen het volledige traject voeden we jullie niet enkel met best practices en burning cases vanuit de groep, we voorzien steeds een testimonial van een HR-director. We brengen jullie niet alleen in contact met aanbieders van HR-tools, maar ook met andere bedrijven die ze reeds toepassen. Mogelijke topics doorheen het traject:

 • Hoe overtuig je je teamleden en het managementteam van de meerwaarde van digitalisering?

 • Hoe verloopt deze digitale transitie? Hoe communiceer je best intern? 

 • Hoe pas je je huidige HR-strategie aan? 

 • Met welke andere teams werk je nauw samen om dit te verwezenlijken? 

 • Welke vervolgstappen zijn nodig om het digitale HR-beleid te laten slagen en verder te ontwikkelen? 

 • ...

Bedrijven die reeds de eerste stappen gezet hebben in de digitalisatie van hun HR.  

We gaan (inhoudelijk) van start met onze Digital HR community in februari 2023 en voorzien het einde in het najaar van 2023. In totaal komt de groep 6 keer samen om 6 keer te sparren over het topic. Dit in aanwezigheid van andere HR-professionals, HR-partners, aanbieders van tools en bedrijven die ze reeds gebruiken. Naast deze 6 sessies komen we ook samen op het HR Tech Event en de HR Midzomerbar. Beide evenementen worden georganiseerd door Voka Oost-Vlaanderen. 

Op 13 december 2022 brengen we dit netwerk voor de eerste maal samen, om te proeven van deze community.

Wat mag je verwachten tijdens deze gratis, vrijblijvende sessie?

 • Kennismaking met andere HR professionals
 • Toelichting concept en traject 
 • Getuigenis - een eerste best case van HR-director
  Best case: Europabank werkt met Intuo/Unit4 voor feedback, e-learnings en periodieke bevragingen over engagement. Ze zijn hiermee gestart in 2018 en delen hoe ze dit proces hebben uitgewerkt. 
  • Debat - een eerste keer in interactie over jullie uitdaging: digitalisatie van HR
   • Bepaling verdere thema’s op basis van jullie uitdagingen
   • Data en locaties worden ook samen met de groep bepaald

   Jullie ontvangen na deze sessie een samenvatting en kunnen daarna beslissen om al dan niet in te schrijven voor het vervolgtraject, bestaande uit 6 sessies.

   De wins van een digitale HR strategie liggen voornamelijk in efficiënte communicatie met verschillende stakeholders, snelheid en overzichtelijkheid.

   Femke De Vleeschouwer, Head of HR bij Teamleader

   Deel uitmaken van onze Digital HR community?

   Kom dan vrijblijvend langs op de kick-off van deze community. Maak kennis met HR-collega's uit verscheidende sectoren en luister naar best practices van bedrijven die reeds voluit gaan voor digitalisatie. Lijkt deze community écht iets voor jou? Snel inschrijven is de boodschap!

   Contactpersonen

   Helena Vancampenhout

   Arbeidsmarkt - Innovatie

   Jolyn De Baets

   Communicatie - Opleidingen

   Adres

   Vokabox
   Lammerstraat 18
   9000 Gent

   Wanneer

   Prijs

   Gratis vrijblijvende kick-off mits inschrijving op voorhand

   Voorwaarden

   Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.