Skip to main content

Digilab: Cybersecurity voor de IT-verantwoordelijke

Wist u dat vandaag een op de vier kmo's te maken krijgt met dreigingen via het internet? Dat maakt van cybersecurity een prioriteit en een absolute must-have voor ieder bedrijf, groot of klein. Tijdens dit digilab krijgt u technieken en processen aangereikt om uw bedrijf beter te beschermen tegen cyberdreigingen. 

Dit digilab helpt u met: 

  1. het identificeren van mogelijke doelwitten in uw organisatie, met een overzicht van de mogelijke bedreigingen (bv. phishing, DDoS-aanvallen).
  2. een volledig overzicht te krijgen van mogelijke beschermingsmaatregelen (naar infrastructuur, bewustwording bij medewerkers, …). De beschikbare opties krijgt u toegelicht aan de hand van cases.

Programma

Drie interactieve sessies helpen u om de cyberbeveiliging in uw bedrijf te versterken. 

Sessie 1: Waarom is uw organisatie een doelwit?

In deze sessie verneemt u waarom cybercriminelen geïnteresseerd zouden kunnen zijn in uw organisatie. U krijgt een beeld van zowel de risico’s voor uw business, mogelijke doelwitten in uw bedrijf als van de uiteenlopende bedreigingen (bv. DDoS-aanval, phishing) die uw meest kritieke systemen kunnen raken.

Sessie 2: Hoe kunt u uw bedrijf beschermen?

U krijgt tekst en uitleg over de beveiligingsmaatregelen die u moet nemen om uw bedrijf afdoende te beschermen tegen cyberdreigingen. Aan de hand van enkele cases leert u doelwitten te beveiligen tegen een cyberaanval en te vermijden dat hackers controle krijgen over uw systemen of gevoelige bedrijfsinformatie.

Sessie 3: Bespreking case en opstellen van actieplan

Alle opgedane kennis tijdens de twee vorige sessies neemt u mee naar een case, die u toont hoe een klassieke cyberaanval in zijn werk gaat. Daarnaast krijgt u de basis mee van een actieplan om de cyberbeveiliging van uw bedrijf op te schroeven, door een goede combinatie van verschillende maatregelen. Naast mogelijke IT-technische maatregelen is er onder andere aandacht voor procedures, opleidingen en het belang van een recoveryplan om gehackte data weer in uw bezit te krijgen.

Spreker: Peter Versmissen – Deloitte, partner Cyber Security

Peter Versmissen is als partner bij Deloitte verantwoordelijk voor de dienstverlening naar IT-beveiliging, waaronder cybersecurity. Als IT-consultant heeft hij meer dan 20 jaar ervaring in het opzetten van IT-architecturen en IT-beveiliging. Daarbij adviseert hij zowel internationale groepen als kmo’s.
 

Contactpersoon

Victor de Beukelaar

Adviseur innovatie en digitale transformatie

Wanneer

Prijs

€550 excl. btw

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Gosselin
Welt white paper
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende