Skip to main content
Artificial intelligence
  • Online

DIGILAB: Artificiële Intelligentie

Optimaliseer je inzichten en bedrijfsprocessen door middel van Artificiële Intelligentie.

Tijdens 3 interactieve sessies gaan we aan de slag om de inzichten en processen binnen je organisatie aan de hand van data en AI te verbeteren. Hierbij vertrekken we vanuit het verzamelen en structureren van data. Op basis van een gestructureerde en kwalitatieve dataset, kunnen we vervolgens zowel de processen verbeteren als de inzichten verhogen.

De doelstelling van deze 3 sessies is om de diverse toepassingsgebieden van data binnen je bedrijf te schetsen alsook aan te tonen wat de toegevoegde waarde kan zijn van er mee aan de slag te gaan. Belangrijk hierbij is dat betere data en inzichten steeds dienen bij te dragen tot een nog sterkere performantie.

Voor deze sessies is er geen voorkennis vereist, maar een gezonde interesse in data en technologie.

  • Sessie 1 : KPI’s en analyse paden: wat wil je meten?
  • Sessie 2 : Hoe data efficiënt verzamelen en structureren?
  • Sessie 3 : Voorspellende analyse door middel van AI

Trainer

Ulrike DebelsUlrike Debels - Director, Strategy & Performance bij Deloitte

Ulrike heeft reeds meer dan 15 jaar ervaring met het begeleiden van kmo's in hun digitalisering en het verhogen van de inzichten in de bedrijfsprocessen. Daarbij helpt ze organisaties om de bedrijfsprocessen te versterken, beter te ondersteunen met tools, alsook om het inzicht in de performantie te versterken. Deze ruime ervaring in verschillende sectoren zal bijdragen tot 3 hands-on sessie waar we samen met de ondernemer aan de slag gaan.

Programma

Sessie 1 - KPI’s en analyse paden: wat wil je meten?

In deze sessie vertrekken we vanuit de strategische doelstellingen van de onderneming. Aansluitend hieraan, zoomen we in op de verschillende organisatorische domeinen (bv. verkoop, aankoop, O&O, productie, marketing, finance, etc.) en bepalen we de belangrijkste prestatie-indicatoren, inclusief analysepaden. In deze sessie hebben we tenslotte ook aandacht voor de verschillende visualisatiemogelijkheden binnen Power BI.

Sessie 2 - Hoe data efficiënt verzamelen en structureren?

Nadat we in de eerste sessie de voornaamste KPI's geïdentificeerd hebben, is het belangrijk om vervolgens de nodige datapunten te verzamelen en te structureren. In deze 2de sessie starten we met in te zoomen op verschillende soorten datamodellen en wat de impact is op de performantie van de rapportering. Vervolgens lichten we toe hoe verschillende databronnen gecombineerd worden (bv. financiële en operationele gegevens) en staan we tenslotte stil bij het belang van datakwaliteit en dataregistratieprocessen.

Sessie 3 - Voorspellende analyse door middel van AI

In deze laatste sessie focussen we op het gebruik van AI applicaties aan de hand van een aantal concrete internationale en lokale use cases. Daarnaast zoomen we in op de meest voorkomende valkuilen bij de implementatie van AI technologie alsook lichten we een aantal best practices toe om deze valkuilen te voorkomen.

Partners

vlaio deloitte

Contactpersonen

Thomas Van den Bril

Adviseur digitalisering & innovatie

Arne Vanlaer

Adviseur digitalisering & innovatie

Wanneer

Prijs

Totaalprijs voor 3 sessies: € 550

excl. btw

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt. Annuleren van een inschrijving kan enkel elektronisch via Kim.kerkhofs@voka.be tot 10 werkdagen voor aanvang van de sessie. Nadien blijft bij annulering het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

De Kamer behoudt het recht de spreker(s) te wijzigen en/of een activiteit te annuleren mits voorafgaande verwittiging. Het volledige inschrijvingsgeld wordt dan teruggestort. Deelnemers hebben in dit geval geen recht op schadevergoeding. 

Bij inschrijving ga je ermee akkoord dat Voka - KvK Mechelen-Kempen foto's waarop je eventueel bent afgebeeld, vrij mag aanwenden voor commercieel gebruik.

Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Deloitte Private
pfl