Skip to main content
Map

De toekomst van de evenementensector en zijn uitdagingen

  • Online

Van alle Belgische sectoren kent de eventsector het grootste omzetverlies* in de maand mei. Toch zijn er momenteel weinig vooruitzichten voor de heropstart. Nochtans zijn er binnen de - van nature creatieve - sector heel wat voorstellen om de toekomst veilig te laten verlopen. 

*Bron: NBB

Tijdens een online ronde tafel voor bedrijven uit de eventsector, praten we erover met Zuhal Demir, Vlaams minister van Toerisme, Bruno Schaubroeck, woordvoerder van de Alliantie van Belgische Eventfederaties en Geert Maes, general manager fairs & events van Brussels Expo.

Sprekers

BrunoSchaubroeckBruno Schaubroeck is woordvoerder van de Alliantie van Belgische Eventfederaties. Samen met de Karel de Grote Hogeschool en Toerisme Vlaanderen / Event Flanders werkt de Alliantie aan de relance van de eventsector en aan het zogenaamde Event Risk Model. Met dit instrument, gebaseerd op een aantal parameters, heeft de sector een instrument in handen om evenementen op veiligheidsrisico's te scannen en organisatoren te begeleiden om deze risico's te verhelpen. 
 

Geert MaesGeert Maes is general manager fairs & events van Brussels Expo, dat een strikt veiligheidsplan uitwerkte en investeerde in technologie om besmettingen te voorkomen.

Wanneer

Prijs

Gratis

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Proximus