Skip to main content

De ROI van je marketinginspanningen

Veel marketeers klagen dat ze onvoldoende budget krijgen om te doen wat ze weten dat nodig is. Maar als men bij de directie om budget vraagt, dan willen ze weten wat het zal opbrengen. Met dit seminarie leer je hoe je de “Return on Investment” van marketing kan bepalen.

Het meten van wat marketing opbrengt, vergt wel enige opzet in de bedrijfssystemen. Maar met wat geduld en kennis van financiële toewijzingsmechanismes lukt dit prima. 

Eerst bekijken we wat “Return on Investment” nu eigenlijk betekent en leggen we de formule uit. We analyseren de uitgaven van marketing en bekijken welk doel ze dienen.

Aan de hand van customer journeys, leren we wat de impact van verkoop en marketing is op het gedrag van klanten. We leren de verschillende raakpunten (touch-points) definiëren en zien wat de rol van de verschillende commerciële teams daarin is.

Ten slotte leren we werken met financiële toewijzingsmechanismes (Revenue Attribution) om omzet toe te wijzen aan de marketingactiviteiten. Op basis van deze toewijzing, kan de ROI berekend worden van de verschillende marketingactiviteiten.

Na deze opleiding kan je:

  • Een marketing budget opstellen met meetbare doelstellingen.
  • Beter meten, bijsturen en rapporteren over de bijdrage van je marketing communicatie budget aan de doelstellingen van het bedrijf
  • Samenwerken met de verkoopsafdeling over investeringen in lead generation en verkoopsondersteunende middelen.
     

Doelgroep
Marketeers allerhande, samen met hun management. Ook business controllers en mensen uit boekhouding die bezig zijn met het opvolgen van kosten en baten, zijn welkom. Er wordt van de deelnemers toch een zekere interesse in en kunde met cijfers verwacht.

Jouw trainer
Romeo Baertsoen - Skein Company
 

Past deze datum niet of is de opleiding volzet, klik dan hier voor een actueel overzicht.

Adres

Voka - KvK Mechelen - Kempen
Kleinhoefstraat 9
2440 Geel

Wanneer

Prijs

Leden:
€720 Excl. BTW
Niet-leden:
€1080 Excl. BTW

Klik hier voor meer info over jouw ledenvoordelen

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Lees hier onze annulatievoorwaarden.

Meer info?

Plan je bezoek in ons Experience Center!
VZW - DigiChambers 2021
Ontdek onze vacatures!
VZW - eATA 2021
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx