Skip to main content
Cybersecurity Lab

Cybersecurity Lab

Ben jij je al bewust van de risico’s die cyberincidenten met zich meebrengen?

Is jouw organisatie een doelwit? Hoe kan je jouw organisatie beschermen en wat zijn de grootste risico's? Schrijf in voor het Cybersecurity Lab en krijg toelichting van onze spreker, stel jouw vragen aan bedrijven die reeds een cyberaanval meemaakten.

Een praktische en interactieve opleiding

Er gaat geen dag voorbij zonder dat we geconfronteerd worden met cybersecurity. Meer en meer organisaties krijgen te maken met cyberaanvallen. Hoe bescherm je je hiertegen? In drie sessies reikt de trainer tools en inzichten aan én kom je te weten hoe Pilz, Artveldehogeschool en KU Leuven de cyberaanval op hun organisatie ondergingen, welke impact deze had op hun organisatie, waarom ze een target waren voor de aanvallers en hoe ze zich in de toekomst zullen bewapenen tegen dergelijke aanvallen. 

Inhoud

Tijdens dit traject worden voornamelijk de processen en technieken aangereikt die je kan aanwenden om de cyberbeveiliging van je organisatie te versterken. Daarbij ligt de focus op het identificeren van de bedreigingen en het begrijpen van de mogelijke beschermingsmaatregelen, zodat je voor jouw bedrijf kan inschatten op welke domeinen mogelijks bijkomende acties dienen te worden genomen om de cyberbeveiliging te versterken. 

Tijdens deze interactieve cursus ontdek je hoe je je wapent tegen cyberbedreiging en hoe je draagvlak creëert. Als manager of verantwoordelijke leer je eigenhandig een cyberveiligheidsplan ontwikkelen op maat van jouw bedrijf.

Programma

Sessie

Topic

Inhoud

Getuigenis door

1

Is mijn organisatie een doelwit en waarom?

In deze sessie trachten we te achterhalen waarom cybercriminelen geïnteresseerd zouden kunnen zijn in jouw organisatie. We lichten toe welke de risico’s zijn en welke bedreigingen de meest kritieke systemen kunnen impacteren. Vervolgens bieden we een eerste inzicht in mogelijke beveiligingsmogelijkheden. 

Timen Floré van Pilz vertelt over de impact die een cyberinval had op hun organisatie, de gevolgen en hoe zij er nu mee omgaan.

2

Hoe kan ik me beschermen?

We gaan dieper in op de beveiligingsmaatregelen die een organisatie dient te nemen om zich afdoende te beschermen tegen cyberdreigingen. We bundelen alle kennis uit de twee sessies in een concrete en realistische case waarbij we tonen hoe een aanvaller typisch tewerk gaat.

Nick Sabbe van de Artevelde Hogeschool licht toe hoe de aanvallers zich georganiseerd hebben en welke veiligheidsmaatregelen zij namen om zich te beschermen cyberdreigingen.

3

Uitbouwen van een high level bedrijfsplan 

Tijdens deze sessie adviseren we de deelnemers bij het identificeren van de meeste urgente activiteiten die ze moeten uitvoeren om hun beveiliging te verbeteren. We trachten volgende punten uit te werken:  

  • Activiteit/project  
  • Deliverable 
  • Timing  
  • Tijdsinschatting  
  • Justificatie
Vincent Naessens van KU Leuven legt uit hoe zij vandaag omgaan met cyberbeveiliging als continu proces. Daarnaast stelt hij zijn boek De Cyber Arena voor.

Doelgroep

Dit lab richt zich op KMO bedrijfsleiders, managers en operationeel verantwoordelijken. Dit is geen technische opleiding; er is geen diepgaande IT-kennis vereist.

Trainer

Peter Versmissen
 
Peter Versmissen is als partner binnen Deloitte verantwoordelijk voor de dienstverlening inzake IT-beveiliging, waaronder ook cybersecurity. Peter heeft meer dan 20 jaar ervaring als IT-consultant in het opzetten van IT-architecturen en de beveiliging. Daarbij adviseert hij zowel internationale groepen als KMO’s met hun uitdagingen inzake IT-architectuur en de beveiliging ervan. 

AIO

Na onze cyberaanval begrijpen we maar al te goed hoe belangrijk cybersecurity is.

Timen Floré van Pilz

Indien je graag meer informatie wenst kan je steeds een mailtje sturen naar Jolyn of Helena.

Contactpersonen

Helena Vancampenhout

Arbeidsmarkt - Innovatie

Jolyn De Baets

Communicatie - Opleidingen

Adres

Voka Dendermonde
Noordlaan 21
9200 Dendermonde

Wanneer

Prijs

Voka-leden en niet-leden: 550 euro (excl. btw)

Nog geen lid? Neem contact op met welkom@voka.be voor informatie over onze vele ledenvoordelen.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Domestic Services
Banque de Luxembourg
Deloitte
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
BovaEnviro+
GutzandGlory
G4S
Soundfield
Jobat