Skip to main content
Map
Voka Opleiding

Customer experience

Zo zorg jij voor een excellente klantbeleving
 
Een tevreden klant is de best mogelijke business strategie! Klantgericht werken zorgt voor klantentevredenheid en dus klantenbinding. Tijdens deze opleiding ontdek  je hoe je de klantenbeleving  bij jouw onderneming kan optimaliseren. Je leert hoe je je  klanten beter kan leren kennen, hoe je hen een goed gevoel van vertrouwen en waardering bezorgt en hierdoor een sterke klantenbinding creëert. Het zal niet alleen een boost geven aan je verkoopresultaten, maar ook aan je werkplezier!  
 

Succesvolle salesgesprekken draaien om verbinding maken. Hoe goed ken jij je klanten echt? En hoe kan jij het verschil maken? Sterke relaties creëer je door écht verbinding met de ander te maken, waardoor je rijkere gesprekken kan voeren met meer inzicht in en begrip voor de klant. Op die manier zal je vertrouwen opbouwen en niet alleen aan de klantenverwachtingen tegemoet komen, maar ze overtreffen. Zo word je een gelijkwaardige gesprekpartner en  ‘trusted advisor’ voor jouw klanten. 
Zelfinzicht is hierbij heel belangrijk. Tijdens deze interactieve workshop verdiep je je enerzijds in je eigen verkoopvoorkeuren en anderzijds leer je in te spelen op de voorkeur van je klanten. Dit helpt jou om authentieke gesprekken met meer impact te voeren en een verkoopaanpak te ontwikkelen waarbij de klant centraal staat. 
 
Tijdens deze opleiding gaan we actief aan de slag met concrete voorbeelden en cases vanuit je eigen werksituatie, zodat je het geleerde meteen kan omzetten in de praktijk. 
 
 
Dit leer je: 

1.    Winstgevende langetermijnrelaties met klanten opbouwen
2.    Beter anticiperen op en omgaan met weerstand
3.    Klachten ombuigen naar opportuniteiten
4.    Klantenbinding en loyaliteit verhogen
5.    De klantervaring een boost geven


Dit brengt het je op:

Gelukkige klanten zorgen niet alleen voor meer omzet maar ook voor verhoging van jouw werkplezier!


Voor wie? 

Verkopers die hun menselijke vaardigheden willen aanscherpen om op een authentieke manier hun sales naar een hoger niveau te tillen. 
 

Sales coach

Caroline Raes is een bevlogen en enthousiast salescoach die al  jaren commerciële opleidingen geeft vanuit haar eigen ervaring op een hele praktische manier. Haar dynamiek werkt aanstekelijk en geeft zin om meteen zelf aan de slag te gaan. 

Caroline Raes

Contactpersoon

Regine Vyverman

Opleidingen - Arbeidsmarkt

Adres

Voka Vaart
Werf 8
9300 Aalst

Wanneer

Prijs

Voka-leden: 450 euro (excl. btw)

Inclusief verzorgde lunch

Niet-leden op aanvraag.

Nog geen lid?

Neem contact op met welkom@voka.be voor info over onze vele ledenvoordelen.

 

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

10% korting voor een tweede deelnemer van hetzelfde bedrijf.

Voor deze activiteit kan u kmo-portefeuille aanvragen, indien u hiervoor in aanmerking komt. Ons registratienummer is DV.O105301. Registreer u nu op www.kmo-portefeuille.be

kmo-portefeuille