Skip to main content
inn

Cryptocurrency en blockchain: hype of revolutie?

Voordelen, beperkingen, reacties en mogelijke toepassingen van cryptocurrency.

De belangstelling voor cryptocurrency komt in golven, en lijkt samen met de prijs van bitcoin op en neer te bewegen. Hoe dan ook, bitcoin lijkt niet meer weg te denken. Ook een bedrijf als Facebook heeft recent aangekondigd met een eigen cryptocurrency, de “Libra” te komen. De onderliggende technologie van cryptocurrency, de blockchain, wordt ondertussen ook gebruikt voor andere toepassingen. Banken en andere bedrijven zijn er druk mee aan het experimenteren. 


Programma

In deze infosessie beginnen we met een korte bespreking van de technologie achter cryptocurrency en blockchain. Wat maakt deze technologie nieuw en bijzonder? Vervolgens kijken we naar de voordelen en beperkingen van cryptocurrency. Is het nu geld of niet? Wat te vinden van Facebook’s Libra? Hoe reageren beleidsmakers en toezichthouders? En ten slotte kijken we naar mogelijke toepassingen van blockchaintechnologie op andere terreinen, zoals bijvoorbeeld handel en handelsfinanciering.


Docent

Teunis Brosens van INGMeer info: Birgitt Deckers, birgitt.deckers@voka.be, +32 476 20 33 40

Het volledige aanbod van Voka - KvK Limburg rond innovatie vind je hier

 

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:


DV.O105507

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

 

KMO-portefeuilleMensuraProximus

 

Adres

Corda Campus, Voka Theater (Hal A, gebouw 6)
Kempische Steenweg 293
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 100,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 130,00 excl. BTW

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Hulp nodig?

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Hands
Logo G4S
Logo JAM
Ethias
Trixxo