Skip to main content
Map

Community Event: Grootmeesters van de groei

Op donderdag 27 april nodigen we jou graag uit voor het Community Event Groei, in samenwerking met Vlaio. Dit is hét event voor ondernemers met een drang om positief te groeien ondanks de huidige uitdagingen op de arbeidsmarkt en de internationale markt. Laat je inspireren om verder in te zetten op innovatie, digitalisering en duurzaamheid!

Met elke zet gaat jouw zaak vooruit

Grootmeesters van de groei

 

Ontdek onder meer Adebola Olomo (Hubspot) als keynote. Hannelore Raes (Agristo), Tom Gybels (Safety Jogger), Birk Vanderweeën (Legend Biotech), Maura Nachtergaele (Payflip), Stéphane Ronse (Foodbag) en Laurens Stevaert (Sumitomo Bakelite Europe (Ghent) NV) vervolledigen het programma van interessante sprekers met internationale naam en faam. 

Maak kennis met de aanwezige sprekers en ondernemers tijdens de netwerkreceptie en krijg de mogelijkheid jouw eigen groei-ervaringen te delen. Grijp je kans om je verder te bewegen tussen interessante contacten met gelijkgestemde ambitieuze ondernemers en schrijf je in voor het Community Event Grootmeesters van de groei.

Programma

  • 16.00 uur Onthaal met hapje* en drankje
  • 16.30 uur Keynote
  • 17.30 uur Sessie 1: maak je keuze
  • 18.15 uur Sessie 2: maak je keuze
  • 19.00 uur Netwerkreceptie*

Sprekers

Keynote: Adebola Olomo (HubSpot) - Engelstalige presentatie & interview

Adebola Olomo     Adebola Olomo, afgestudeerd in rechten aan een van de meest toonaangevende universiteiten in Nigeria, is ook een tech-enthousiasteling die gespecialiseerd is in Marketing & Innovaties, Web Development, Public Relations en Tech Consultancy met uitgebreide ervaring in communicatie. 

Ze is de oprichter en managing director van Deefrent Limited, een bedrijf voor digitale communicatie dat ze in 2009 oprichtte. Je hebt haar werk misschien nog niet van dichtbij gezien, maar haar werk met verschillende multinationals, gaande van communicatie tot marketing consulting, zal een indruk op je achterlaten.

Ze heeft gewerkt aan verschillende projecten in de particuliere, publieke en sociale sector. Adebola verhuisde 6 jaar geleden met haar gezin naar Dublin en heeft sindsdien haar sporen verdiend. Momenteel is ze Product Marketing Manager bij HubSpot, een wereldwijd technologiebedrijf. 

Adebola is sinds kort enthousiast over AI en Marketing en is de Communications Lead voor Women in AI Ireland, een groep die vrouwen met verschillende interesses en disciplines samenbrengt in de wereld van automatisering, AI en Data. 

Adebola heeft haar eigen organisatie geleid en heeft meer dan 60 jonge mensen begeleid die nu werken aan hun eigen carrière. Voor haar is mentorschap van groot belang, ze gelooft dat hoe klein het zaadje ook is dat je plant bij mentorship, je laat altijd - in alle uithoeken van de wereld - iets achter,  en ze leeft haar leven door dit citaat uit de Bijbel: "Wat je ook doet, doe het met al je kracht". 

Haar eerste graad in rechten gaf haar de mogelijkheid om te schrijven, maar u zult haar meer horen spreken over haar MSc in Marketing die de carrière onderstreept die haar zoveel heeft gegeven. Adebola ontving de KMPG Outstanding Young Person of the Year Awards.

Sessie 1: keuze 1: Hannelore Raes (Agristo)

Hannelore Raes - AgristoAgristo werd in 1986 opgericht door Antoon Wallays en Luc Raes als familiebedrijf in diepgevroren aardappelproducten. Vandaag, nog steeds een familiebedrijf en tegelijkertijd een wereldspeler met verkoop in 130 landen aan zowel Retail als Foodservice. Op haar 4 productievestigingen in België en Nederland en met een capaciteit van 850.000 ton zet Agristo permanent in op groei, innovatie, operationele efficiëntie en duurzaamheid. Meer dan 1.000 ‘Potatoholics’ zetten zich in om de beste kwaliteit en de meest efficiënte logistieke ondersteuning te bieden aan meer dan 600 klanten wereldwijd. 

Hannelore Raes en Filip Wallays, beiden lid van de tweede generatie, delen het CEO schap van Agristo sinds 2018. Samen met drie familieleden en 5 externe directieleden zijn ze verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur.


Filip staat in voor Sales & marketing, Supply Chain, Agro en IT. Hannelore voor Operations, Engineering, Finance, HR & Legal. 


Hannelore startte in het familiebedrijf in 2005, na 3 jaar ervaring bij KPMG en bouwde bij Agristo de financiële afdeling uit en werd nadien tevens verantwoordelijk voor het HR beleid van de groep.

Sessie 1: keuze 2 - Birk Vanderweeën (Legend Biotech)

Birk Vanderweeën - Legend BiotechBirk Vanderweeën heeft meer dan 25 jaar ervaring in biopharmaceutical manufacturing, supply chain management and quality management. 

Voor hij Legend Biotech vervoegde, had hij een internationale carriere in verschillende internationale biopharmaceutical companies. 
Zijn meest recente rol was als site lead van de productie site van Janssen Pharmaceutica in Geel (API site Small Molecule).

Daarvoor was hij werkzaam bij Teva Pharmaceuticals als SVP regional quality voor 12 productie sites in Asiapacific/Israel en Vice President van manufacturing in Japan. In die rol werkte Birk mee aan een Joint Venture tussen Teva and Takeda in Japan. 
Birk werkte voor het grootste deel van zijn huidige carrière voor AstraZeneca in België, UK en Japan in verschillende management rollen zoals VP manufacturing, VP global supply chain strategy en General Manager.

Birk behaalde een Master in Pharmaceutical Sciences aan de Universiteit van Gent, is gecertificeerd Industrial Pharmacist en behaalde een post graduaat in management aan de Universiteit van Brussel.

Sessie 1: keuze 3: Stéphane Ronse (Foodbag)

Stéphane Ronse - FoodbagStéphane Ronse, Bruggeling richtte in 2014 Foodbag op als Belgische maaltijdbox leverancier. Ondertussen is Foodbag onderdeel van de Smartmat holding waarbij de missie is om beter eten tot bij de Belg te brengen via e-commerce merken zoals Foodbag en Rayon. Smartmat telt 42 vaste medewerkers en heeft kantoren in Gent & Antwerpen. Wekelijks worden +10K gezinnen belevert en in 2022 werden 4,5 miljoen maaltijden klaargemaakt met de verschillende producten. 

Sessie 2: keuze 1 - Maura Nachtergaele (Payflip)

Maura Nachtergaele - Payflip   Maura is co-founder en CEO van Payflip. Als doorwinterde fiscaliste met een groot hart voor HR assisteert ze samen met haar team talloze KMO's in de transitie naar flexibele verloning. Maura houdt ervan complexe topics helder, sappig en eenvoudig uit te leggen! Kom dat zien!

  Payflip is als jonge scale-up gebeten door flexibele verloning! Salary is a strong weapon to battle in the war for talent en dat heeft Payflip begrepen. Via de tool van Payflip kunnen werknemers zélf hun loonpakketten invullen. Cool, right?

 

Sessie 2: Keuze 2: Tom Gybels (Safety Jogger)

Tom Gybels - Safety JoggerSafety Jogger biedt een brede waaier van persoonlijke beschermingsmiddelen aan voor diverse beroepen en industrieën, zoals bouw, productie, logistiek, horeca en gezondheidszorg. Het merk ontwerpt zijn producten in Europa en staat bekend om zijn sterke prijs-kwaliteitverhouding en moderne designs.

De schoenen van Safety Jogger voldoen aan alle internationale veiligheidsstandaarden en beschermen de drager dankzij de stalen of composiet veiligheidsneuzen, antislipzolen en antipenetratie tussenzolen. Bovendien zijn ze extra comfortabel dankzij verschillende voordelen zoals schokabsorptie, ademende materialen en een zachte binnenzool.

Naast schoenen produceert Safety Jogger ook handschoenen, werkkleding en hoofd-, oor- en oogbescherming. Op die manier wil het merk een totaaloplossing van top tot teen bieden. 

Safety Jogger is vastbesloten om altijd te voldoen aan de hoogste internationale veiligheids- en kwaliteitsnormen. Ons innovatiecentrum werkt continu aan de verbetering van onze producten, om zo te voldoen aan de behoeften van de steeds veeleisendere eindgebruiker.

Heb je een beroep waarbij veiligheidsschoenen noodzakelijk zijn? Dan heb je een merk nodig waarop je kunt vertrouwen. Safety Jogger is een van de weinige wereldwijde spelers die gewaardeerd wordt door consumenten in de meer dan 130 landen waar het verkocht wordt.

Tom is een kanaal- en industrieonafhankelijke manager met een open mindset die het fantastisch vindt om bedrijven te analyseren, strategieën op te bouwen en deze om te zetten in de praktijk. Met meer dan 23 jaar ervaring in erg uiteenlopende industrieën en verkoopkanalen, waaronder Procter & Gamble, Omega Pharma, Perrigo en SBS, werkte Tom van start-ups tot multinationals in binnen- en buitenland. Met zijn ‘getting things done’ mentaliteit en passie voor de job, streeft hij er steeds naar om alle targets te overtreffen. 
 

Sessie 2: keuze 3 - Laurens Stevaert (Sumitomo Bakelite Europe (Ghent) NV)

Laurens Stevaert - Sumitomo Bakelite Europe (Ghent) NV   Sumitomo Bakelite Europe (Ghent) NV, voorheen Vyncolit NV, is een groeiend bedrijf met wereldwijde connecties (als dochterbedrijf van de Japanse groep Sumitomo Bakelite Co., Ltd., een marktleider op het vlak van thermohardende chemie) en een sterke lokale verankering op de Gentse Vynckier-site. Vyncolit NV vierde in 2023 de 30ste verjaardag én een wedergeboorte als Sumitomo Bakelite Europe (Ghent) NV. De nieuwe naam bekrachtigt de investering in de Gentse productiesite & strategische transformatie tot materialenleverancier voor de elektrische-mobiliteitssector.

Laurens Stevaert studeerde Materiaalkunde aan de Vrije Universiteit Brussel en de Université Libre de Bruxelles. Ondertussen heeft hij bovenop dat diploma 10 jaar werkervaring, en toch leert hij - mede dankzij zijn nieuwsgierige aard - nog elke dag bij.

Hij is momenteel deel van het technische marketingteam bij Sumitomo Bakelite Europe (Ghent) NV (voorheen Vyncolit NV) in Gent, waar hij tevens duurzaamheidscoördinator is. Hoewel Laurens geboren is in Brussel, getogen in Vlaams-Brabant én Limburgse roots heeft, voelt hij zich tegenwoordig helemaal thuis in de Vlaamse Ardennen, waar hij woont met zijn vrouw en dochtertje.

 

Doelgroep

Bedrijfsleiders en verantwoordelijke medewerkers 

Meer info & inschrijven

Inschrijven kan tot vrijdag 21 april 2023. Inschrijven kan via de knop rechts van de pagina (of helemaal onderaan indien je de mobiele website raadpleegt).

*Laat ons via mail weten of je voedingsallergieën hebt en/of een veggie alternatief wenst.

Nog vragen? Stuur een mailtje naar Valérie Smessaert of bel +32 9 266 14 62.

In samenwerking met

Vlaio

 

Contactpersonen

Valérie Smessaert

Ledenrelaties - Events & Netwerking

Christel Jacobs

Manager Events & Netwerking

Adres

Vooruit
Sint-Pietersnieuwstraat 23
9000 Gent

Wanneer

Prijs

60 euro excl. btw voor leden en niet-leden

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.