Skip to main content
Logo KamerAcademie
  • Online

Close the deal

Sluit het verkoopsgesprek af met een handtekening

Het hele verkoopproces is in feite een aaneenschakeling van toezeggingen van de klant: hij zegt je een afspraak toe, we krijgen de toezegging om de klant te bevragen, om ons product voor te stellen en zo gaat dat verder. De klant is enthousiast en dan zien we het vaak verkeerd lopen. Ofwel durft de verkoper niet naar die allerlaatste toezegging vragen ofwel doet hij het gewoon veel te vroeg in het verkoopproces op het moment dat de klant er nog niet klaar voor is.

Eén zaak is duidelijk: een toverformule voor het afsluiten van een contract bestaat niet. De magie bestaat erin om alles goed te doen en dan is de klant om een beslissing vragen een hele logische stap. En hier zijn er wél technieken die ons kunnen helpen...

Inhoud
Het programma is opgebouwd rond 4 vragen:

  • Wat is de rol van een goede oven bij het maken van een lekkere cake?
  • Waarom gaan klanten ineens aarzelen? Wat doen we als verkoper met koopsignalen? En met waarschuwingssignalen?
  • De laatste toezegging van de klant: is er een toverformule?
  • Welke methodes hebben we dan om een "ja" te krijgen?

Doelgroep
Deze workshop richt zich tot iedereen die in zijn beroepsleven met klanten onderhandelt om een verkoop af te sluiten: de verkoper, de accountmanager, de salesmanager, de verkoopleider, de televerkoper etc.

Praktisch
De workshop zal online doorgaan. Om deel te nemen, heb je enkel een goede internetverbinding nodig.
Interactiviteit is gegarandeerd, al jouw vragen kan je stellen via Q&A of chat.

Jouw trainer
Jan Lux, zaakvoerder-trainer van Learning by Lux bvba.

Jan is een man van de praktijk en iemand die spreekt vanuit ervaring. Hij zat in het verkoopsvak bij Philips Consumer Products, Axa Royale Belge en Concentra Media (Belang van Limburg, Jet Magazine, ...). Voor deze laatste groep is hij nog altijd sales-coach én -trainer. Zijn trainingen zijn geen saaie theoretische bedoening, maar een échte workshop waar interactiviteit en voorbeelden uit de realiteit centraal staan.

Ontdek hier het volledige opleidingsaanbod

Wanneer

Prijs

Leden:
€180 Excl. BTW

Niet-leden:
€270 Excl. BTW

Klik hier voor meer info over jouw ledenvoordelen

Extra info

Deze activiteit is volzet.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

KMO-portefeuille
Bespaar tot 30% op jouw deelnameprijs. Het projectbedrag is €180/leden en €270/niet-leden. Indien je inschreef voor 4 september is het projectbedrag als lid van Voka  € 162. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Ons registratienummer is DV.O104982. Je kan hiervoor 2,5 opleidingsuren ingeven.
Meer info: www.kmo-portefeuille.be

Annulatievoorwaarden:
Annulering van jouw inschrijving is, uitsluitend schriftelijk (per e-mail), mogelijk tot 5 werkdagen voor het begin van het seminarie. Vanaf  5 werkdagen blijft bij annulering het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. Jouw plaats mag echter altijd door een collega worden ingenomen.

Meer info
kameracademie.mk@voka.be
Tel 014/56 30 30 

Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Deloitte Private
pfl
Varo
Intervest Offices & Warehouses - Greenhouse