Skip to main content
  • Home
  • Activiteiten
  • Changemanagement: hoe motiveer je jouw medewerkers bij veranderingen?
Logo Kameracademie

Changemanagement: hoe motiveer je jouw medewerkers bij veranderingen?

Welke menselijke reactie brengt verandering met zich mee? 

Veranderingen zijn de enige constante in de huidige bedrijfsomgeving en het tempo waarmee we onze bedrijven omvormen ligt hoog. Onderzoek toonde aan dat veranderingsprocessen zes maal zo efficiënt verlopen wanneer je de mensenkant effectief managet.

Hoe kan je dan best jouw medewerkers benaderen? Heel wat bedrijfsleiders botsen tijdens changeprocessen met medewerkersmotivatie en vinden het een ware uitdaging hen gemotiveerd te houden. In een people economy is die motivatie nochtans cruciaal.
Na de workshop Change Management heb je inzicht in de menselijke processen bij change en heb je de sleutels in handen om jouw mensen warm te maken voor veranderingen én hen nadien ook bij het veranderingsproces betrokken te houden!

Doelgroep
Deze workshop is gericht op zaakvoerders en/of hun medewerkers die veranderingen opzetten en doorvoeren in hun bedrijf en die op zoek zijn naar concrete tools om de mensenkant van veranderingen aan te sturen.
Je haalt het meeste uit deze workshop wanneer je deelneemt met een concrete bedrijfscase.

Programma
Volgende thema’s komen aan bod:

  • De verschillende fasen van een veranderingstraject.
  • De do's en de don'ts voorafgaand aan de verandering.
  • Het effectief aankondigen van een verandering.
  • Het omgaan met en het opvangen van weerstandsreacties.
  • Het overtuigen en motiveren van mensen om mee te gaan in de verandering.
  • Het verankeren van de verandering in je organisatie.

Aanpak
Joris werkt interactief waarbij de ervaring van de deelnemers geplaatst wordt binnen het kader en de tools van change management. Op die manier is dit een concrete en onmiddellijk bruikbare sessie. Met een minimum aan theoretische uiteenzettingen ligt de hoofdzaak op het oefenen van de skills. Elke deelnemer kan daarbij actief aan de slag met daarbij persoonlijke feedback van de trainer en de andere deelnemers. Deze workshop is voorzien van een werkboek dat praktisch en to the point is.

Jouw expert
Joris Smeyers (Koru HR) begeleidt deze workshop. Hij bouwde een breed gamma aan ervaringen op binnen de HR wereld. Met een expertise als doctoraatsassistent aan de KULeuven en achtereenvolgens als expert trainer bij een spinn off van Philips Turnhout en bij PricewaterhouseCoopers heeft hij al in zeer diverse bedrijfscontexten gewerkt met evenveel soorten change. In 2009 startte hij met Koru HR om specifiek te focussen op de menselijke processen bij Change.

Joris heeft veel ervaring in het begeleiden van veranderingsprocessen. De onderwerpen van die verandering gaan van transities in organisatiecultuur over fusiebegeleidingen tot omschakelingen in sales aanpakken. Deze begeleidingen pakt Joris doelgericht en methodisch aan en hij weet de diverse stakeholders mee te krijgen in de veranderingen.

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen - Kantoor Geel
Kleinhoefstraat 9
2440 Geel

Wanneer

Prijs

Leden:
€ 340 Excl. BTW

VROEGBOEKKORTING: t.e.m. 6 september 2019 betaal je als Voka lid slechts € 306.

Niet-leden:
€ 510 Excl. BTW

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

KMO-portefeuille
Bespaar tot 40% op jouw deelnameprijs. Het projectbedrag is € 340/leden en € 510/niet-leden. Indien je inschreef voor 6 september 2019 dan is het bedrag € 306. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Ons registratienummer is DV.O104982. 
Meer info: www.kmo-portefeuille.be

Annulatievoorwaarden:
Annulering van jouw inschrijving is, uitsluitend schriftelijk (per e-mail), mogelijk tot 10 werkdagen voor het begin van het seminarie. Vanaf 10 werkdagen blijft bij annulering het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. Jouw plaats mag echter altijd door een collega worden ingenomen.

Meer info
kameracademie.mk@voka.be
Tel: 014/56 30 30

Banner Hendrickx mei
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Deloitte Private
pfl
Varo
Intervest Offices & Warehouses - Greenhouse