Skip to main content
Map
Voka Opleiding

Digital Change Management

Digitalisering, IT & Technologie

Een digitale transformatie is een complex proces en daarvoor is een goed change management nodig. Het is dé sleutel voor het meekrijgen van je medewerkers. Hoe zorg je ervoor dat alle betrokken partijen digitale veranderingen verwelkomen en maximaal inzetten?

Deloitte en Voka slaan de handen in elkaar voor deze kortlopende Digital Change Management opleiding. Tijdens 3 interactieve sessies leer je de bouwstenen en do's & don'ts van change management kennen en schrijf je een actieplan uit voor je huidige of toekomstige digitale transformatieproject. 

Neem contact op met Carolyn

Inhoud

Hoe zorg je dat digitale transformatie succesvol worden toegepast in jouw onderneming of team?

Daar waar heel wat ondernemers wel al kunnen inschatten of het de moeite loont om technologieën in te zetten voor het optimaliseren van hun producten, processen en diensten, zijn velen nog zoekende hoe ze dit als het ware ‘verkocht’ moeten krijgen aan hun werknemers.

  • Hoe vertel je als ondernemer aan je medewerkers dat de nieuwe productielijn hun job niet zal stelen, maar zal verrijken?
  • Hoe laat je medewerkers meedenken over hoe ze zullen samenwerken met digitale tools op de werkvloer?
  • Hoe zorg je dat medewerkers vertrouwen krijgen in een digitaal gestuurde toepassing als ze niet begrijpen hoe deze werkt?
  • Hoe stimuleer je medewerkers om levenslang te blijven leren en zichzelf klaar te stomen voor de digitale evoluties?

Tijdens dit traject worden inzichten, best practices en tips & tricks gedeeld voor succesvolle digitale transformatietrajecten met oog voor change management en people, en gaan de deelnemers zelf aan de slag met eigen business cases.

 

Programma

Sessie 1: Toelichting van het proces

In deze sessie vertrekken we van jouw concrete ervaringen met het al dan niet aanwezig zijn van principes van change management bij de implementatie van digitale technologieën. We benadrukken het belang van storytelling en bieden je tips & tricks op basis van jouw eigen casus.

Is er een digitaal transformatieproject in jouw bedrijf waar de principes van change management kunnen toegepast worden? Prima! Dan kan je meteen het geleerde daarop toepassen.

Heb je nog geen transformatieproject: geen nood, we hebben voldoende eigen voorbeelden en brainstormen graag met je mee over toekomstige projecten in jouw bedrijf.
 

Sessie 2: Toelichting van cases waar change management voor digitale toepassingen met hoge maturiteit is geïmplementeerd

In deze sessie bespreken we het laagdrempelig gebruik van digitale technologieën en hoe het transformatieproces werd aangepakt in andere bedrijven en/of overheden. We nodigen je uit om te discussiëren, om de échte verhalen te ontdekken en te reflecteren wat van toepassing is op uw context.

Je krijgt de kans om enkele ervaringsdeskundigen rond digitale transformatie aan de tand te voelen en hen uit te nodigen hun best practices te delen. Door te luisteren naar de ervaringen van anderen kan u de belemmerende factoren in jouw team of onderneming identificeren en hierop anticiperen.
 

Sessie 3: Actieplan

Op basis van de eerste twee sessies maak je een actieplan op zodat je concreet kan starten met het management van jouw digitale transformatie.

In het actieplan zal je niet enkel rekening houden met vandaag (‘today’) maar ook met ‘the day after tomorrow’. Change management eindigt immers niet nadat de digitale toepassing geïmplementeerd is en dient soms opnieuw geactiveerd te worden als er elementen in het ecosysteem veranderen (vb. wetgeving, nieuwe technologieën).

We dagen je uit om na te denken over de hypothetische situatie dat je over vijf jaar moet vaststellen dat de transformatie volledig is mislukt en aan welke factoren dit dan te wijten kan zijn?

Je krijgt enthousiaste feedback op jouw actieplan, door Voka, Deloitte Private en door de andere deelnemers in de groep. Al die expertise samen zorgt ervoor dat jouw actieplan meteen een stevige basis heeft.

Tot slot creëren we samen de ‘lessons learned’ en delen we dit met elkaar.

 

Doelgroep

Operations managers, HR managers, IT managers, projectmanagers, communicatiespecialisten en communicatiemanagers, C-level, Process engineers, Software implementation managers

 

Sprekers

Over Deloitte Private

Deloitte Private begeleidt dynamische, familiale bedrijven onder andere in het opvolgen van hun strategische doelstellingen. Dit doen ze door deze bedrijven te begeleiden bij het uitwerken van een sterke strategie, onderbouwd door een ‘high performing organisation’ waarbij mensen en hun talenten centraal staan. Hierbij wordt ook de brug gemaakt naar een digitale organisatie, waar bedrijven meer inzichten kunnen generen door efficiënt gebruik te maken van data, zowel financieel als operationeel.

Vorige editie waren volgende twee experts van de partij:

Evelien Van Vaerenbergh, Manager HR Outsourcing bij Deloitte 

Gepassioneerd door mens & organisatie in al z'n facetten, bouwde Evelien HR ervaring op binnen een diversiteit aan ondernemingen. Als manager in het HR outsourcing team bij Deloitte, focust ze zich op culture & change management waar zowel de werknemer als werkgever centraal staan.

Claudia Verlinden, Manager HRO bij Deloitte

Claudia is geruime tijd internationaal actief in HR. In 2017 ging ze van start bij Deloitte waar ze sleutelt aan het bouwen van een brug tussen mens en technologie. Vanuit de domeinen (HR) software, automatisering, en analytics adviseert ze hoe beide elkaar weten te vinden én versterken.

"Ik merkte een zeer open cultuur tijdens de opleiding waar iedereen zijn uitdagingen op tafel durft te leggen. Door het interactieve van de opleiding heb ik ook geleerd van de andere deelnemers hoe zij digital change ervaren binnen hun organisatie. Het menselijke aspect kwam sterk naar voor en daar draait het uiteindelijk om."   Bert Sucaet, VMA

AIO Deloitte

CTA naar menu innovatie en digitalisering voka

Contactpersoon

Carolyn Bednarz

Groeitrajecten - Innovatie

Wanneer

Prijs

550 euro

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.