Skip to main content
Voka Opleiding

Digital Change Management

Digitalisering, IT & Technologie

Over hoe change management je helpt bij de implementatie van digitale tools. Investeer in change management en de betrokkenheid van je mensen.

Een digitale transformatie is een complex proces en daarvoor is een goed change management nodig! Het is dé sleutel voor het meekrijgen van je medewerkers. Hoe zorg je ervoor dat alle betrokken partijen digitale veranderingen verwelkomen en maximaal inzetten?

Deloitte en Voka slaan de handen in elkaar voor deze kortlopende Digital Change Management opleiding. Tijdens 3 interactieve sessies leer je de bouwstenen en do's & don'ts van change management kennen en schrijf je een actieplan uit voor je huidige of toekomstige digitale transformatieproject. 

Neem contact op met Carolyn

Meer informatie

Hoe zorg je dat digitale transformatie en technologieën succesvol worden toegepast in jouw onderneming of team?

Daar waar heel wat ondernemers wel al kunnen inschatten of het de moeite loont om technologieën in te zetten voor het optimaliseren van hun producten, processen en diensten, zijn velen nog zoekende hoe ze dit als het ware ‘verkocht’ moeten krijgen aan hun werknemers.

  • Hoe vertel je als ondernemer aan je medewerkers dat de nieuwe productielijn hun job niet zal stelen, maar zal verrijken?
  • Hoe laat je medewerkers meedenken over hoe ze zullen samenwerken met digitale tools op de werkvloer?
  • Hoe zorg je dat medewerkers vertrouwen krijgen in een digitaal gestuurde toepassing als ze niet begrijpen hoe deze werkt?
  • Hoe stimuleer je medewerkers om levenslang te blijven leren en zichzelf klaar te stomen voor de digitale evoluties?

Kortom, hoe zorg je dat digitale transformatie & technologieën succesvol worden toegepast in jouw onderneming of team?
Krijg inzicht in de mogelijke belemmerende factoren in jouw onderneming-team, stel een actieplan op en laat je inspireren door succesvolle en minder succesvolle verhalen van collega-ondernemers en leidinggevenden.

Sessie 1: Toelichting van het proces

In deze sessie vertrekken we van jouw concrete ervaringen met het al dan niet aanwezig zijn van principes van change management bij de implementatie van digitale technologieën. We benadrukken het belang van storytelling en bieden je tips & tricks op basis van jouw eigen casus.

Is er een digitaal transformatieproject in jouw bedrijf waar de principes van change management kunnen toegepast worden? Prima! Dan kan je meteen het geleerde daarop toepassen.

Heb je nog geen transformatieproject: geen nood, we hebben voldoende eigen voorbeelden en brainstormen graag met je mee over toekomstige projecten in jouw bedrijf.
 

Sessie 2: Toelichting van cases waar change management voor digitale toepassingen met hoge maturiteit is geïmplementeerd

In deze sessie bespreken we het laagdrempelig gebruik van digitale technologieën en hoe het transformatieproces werd aangepakt in andere bedrijven en/of overheden. We nodigen je uit om te discussiëren, om de échte verhalen te ontdekken en te reflecteren wat van toepassing is op uw context.

Je krijgt de kans om enkele ervaringsdeskundigen rond digitale transformatie aan de tand te voelen en hen uit te nodigen hun best practices te delen. Door te luisteren naar de ervaringen van anderen kan u de belemmerende factoren in jouw team of onderneming identificeren en hierop anticiperen.
 

Sessie 3: Actieplan

Op basis van de eerste twee sessies maak je een actieplan op zodat je concreet kan starten met het management van jouw digitale transformatie.

In het actieplan zal je niet enkel rekening houden met vandaag (‘today’) maar ook met ‘the day after tomorrow’. Change management eindigt immers niet nadat de digitale toepassing geïmplementeerd is en dient soms opnieuw geactiveerd te worden als er elementen in het ecosysteem veranderen (vb. wetgeving, nieuwe technologieën).

We dagen je uit om na te denken over de hypothetische situatie dat je over vijf jaar moet vaststellen dat de transformatie volledig is mislukt en aan welke factoren dit dan te wijten kan zijn?

Je krijgt enthousiaste feedback op jouw actieplan, door Voka, Deloitte Private en door de andere deelnemers in de groep. Al die expertise samen zorgt ervoor dat jouw actieplan meteen een stevige basis heeft.

Tot slot creëren we samen de ‘lessons learned’ en delen we dit met elkaar.

Operations managers, HR managers, IT managers, projectmanagers, communicatiespecialisten en communicatiemanagers, C-level, Process engineers, Software implementation managers
 

 

Evelien Van Vaerenbergh, Manager HR Outsourcing bij Deloitte 

Gepassioneerd door mens & organisatie in al z'n facetten, bouwde Evelien HR ervaring op binnen een diversiteit aan ondernemingen. Als manager in het HR outsourcing team bij Deloitte, focust ze zich op culture & change management waar zowel de werknemer als werkgever centraal staan.

Claudia Verlinden, Manager HRO bij Deloitte

Claudia is geruime tijd internationaal actief in HR. In 2017 ging ze van start bij Deloitte waar ze sleutelt aan het bouwen van een brug tussen mens en technologie. Vanuit de domeinen (HR) software, automatisering, en analytics adviseert ze hoe beide elkaar weten te vinden én versterken.

 

AIO

Contactpersoon

Carolyn Bednarz

Groeitrajecten - Innovatie

Wanneer

Prijs

550 euro

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

VLAIO

Advertentie Festival van Vlaanderen