Skip to main content
Elia Group
  • Online

CFO Netwerkevent: Sustainable finance

Is duurzaamheid al een beleidsprioriteit in uw organisatie? Aan welke risico's inzake maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn wij blootgesteld? Zijn we vanuit Finance een goede partner om samen met de business de strategisch relevantie mvo-aspecten centraal te stellen?
Maak kennis met Catherine Vandenborre, CFO van Elia, en verkozen tot CFO of the year 2019, hoe zij waarde creëert voor Elia en tegelijk werkt in het belang van de samenleving.

Bent u als CFO op zoek naar een netwerk? Heeft u nood aan een klankbord? Wilt u graag uw strategieën aftoetsen bij collega-CFO’s? Bent u graag up-to-date inzake regelgeving, fiscaliteit, geopolitiek, globalisering, digitalisering,…?  Voka ondersteunt u graag in uw uitdagingen en biedt u een uniek en inspirerend netwerk aan van CFO’s van Vlaamse bedrijven met een internationale dimensie. Maak kennis met dit netwerk tijdens dit CFO netwerkevent.

Daarnaast laten we u graag inspireren door Catherine Vandenborre. Catherine is CFO van Elia Group, en werd verkozen tot CFO of the year 2019. Ze is gepassioneerd door maatschappelijke kwesties, en vertelt u graag hoe zij werkt in het belang van het bedrijf, de aandeelhouders én de samenleving.

Programma

18.00 – 18.30 u.: Kennismaking met het Voka-netwerk van CFO's


18.30 – 19.30 u.: Keynote: Catherine Vandenborre, CFO Elia Group

Wat is de rol van een CFO in de duurzaamheidstrategie van een onderneming?
Bedrijven zijn zich steeds meer bewust van de rol die zij hebben in de transitie naar een klimaatneutrale, circulaire en inclusieve economie. Het besef groeit dat duurzaamheid ook in strikt bedrijfseconomische zin lonend kan zijn. Bedrijven ontkomen dus niet aan de vraag hoe invulling te geven aan “sustainable finance”. Is voldoen aan wet- en regelgeving voldoende als het om duurzaamheid gaat, of is het ultieme doel dat investeringskeuzes aantoonbaar leiden tot positieve veranderingen in de maatschappij? Mevr. Catherine Vandenborre toont aan dat de CFO in het duurzaamheidsvraagstuk een belangrijke rol kan spelen. Zij is CFO van Elia Group, beheerder van het hoogspanningsnet in België (Elia) en het noordoosten van Duitsland (50Hertz); een onderneming die in het centrum staat van de energietransitie. Hoe kan je goede ideeën over duurzaamheid omzetten in business cases? En hoe kan je vanuit jouw positie als CFO er mee voor zorgen dat het management kiest voor duurzame investeringen? Catherine Vandenborre is in 2019 door de redacties van Trends-Tendances en financiële experts verkozen tot “CFO of the Year”. 

19.30 – 20.00 u.: Netwerking met collega-CFO's

Voor wie?

CFO’s en finance professionals met een gelijkaardige managementfunctie van internationaal actieve bedrijven.

Spreker

Catherine Vandenborre, CFO Elia
Catherine Vandenborre, CFO Elia Group


Partners

Deloitte

Contactpersoon

Celine Janssens

Finance - Opleidingen & Advies

Wanneer

Prijs

Gratis deelname.

Exclusief voor CFO’s op uitnodiging of na goedkeuring van de inschrijving.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Domestic Services
Banque de Luxembourg
Deloitte
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
BovaEnviro+
G4S
Soundfield
Jobat