Skip to main content

Businessclub Strategic Sourcing & Import

Editie 2021
 

Bedrijven zetten al sterk in op export maar ook het belang van marktdiversificatie bij de import van goederen valt niet te onderschatten. De groei van de wereldeconomie is sinds 2018 vertraagd en dat gaat gepaard met een terugval van de wereldhandelsgroei, die nog wordt versterkt door handelsconflicten en protectionistische maatregelen. Daarbij denken we bijvoorbeeld aan een resem nieuwe invoertarieven en tegenmaatregelen uit verschillende hoeken, die in internationale handelsconflicten kunnen uitmonden.
 
De gevolgen van de brexit worden met de dag duidelijker en het beleid in bepaalde economieën blijft om de haverklap veranderen. Vraag is: hoe gaan bedrijven zich hierop voorbereiden? Welke visies, theorieën, systemen en tools zijn onontbeerlijk? En wat kunnen gelijkgestemde bedrijven in dit verhaal van elkaar leren en voor elkaar betekenen?
 
Tijdens de businessclub Strategic Sourcing & Import ontwikkelen we samen een aankoopstrategie voor globale markten. In deze strategie staan onafhankelijkheid en weerbaarheid van het bedrijf door voldoende diversiteit van markten en leveranciers in het kader van risicobeheer en kostenbesparing centraal.
 
Wat houdt dit in?
De businessclub Strategic Sourcing & Import is een lerend netwerk van 8 groepssessies van telkens 3u, die bij voorkeur doorgaan in de deelnemende bedrijven met de mogelijkheid tot een bedrijfsbezoek. Uiteraard hangt dit af van de coronamaatregelen die zullen gelden vanaf 1 juli 2021. De thema’s worden in overleg met de deelnemers bepaald. Mogelijke thema’s die tijdens de sessies aan bod komen:
•    grondstofprijzen en evoluties
•    automatisering en digitalisering
•    just-in-time toelevering
•    multi-modal transport
•    blik op een specifiek land (vb. Turkije, China, VS, UK, …)
•    duurzaam inkopen
•    douane
•    moderne onderhandelingstechnieken voor inkopers
•    AI & het aankoopproces
•    Brexit
•    bepalen van een inkoopstrategie
•    analytics & intelligence
•    geopolitieke risico’s, …
 
Doelgroep
Sourcing- & purchasemanagers, aankoopverantwoordelijken, procurementmanagers, bedrijfsleiders en businessstrategen van internationaal actieve bedrijven.

Wat haal je eruit?
Aan de hand van theoretisch onderbouwde sessies en inspirerende praktijkcases uit het bedrijfsleven worden inspiratie, verrijkende inzichten en nuttige tools aangereikt om het aankoopbeleid en de -strategie te optimaliseren. De sessies zijn ook sterk doorweven van ervaringsuitwisseling in een vertrouwelijk kader en geven de deelnemers de kans om hun professioneel netwerk te verbreden.

 

In samenwerking met VLAIO

Contactpersoon

Sophie Beyers

Coördinator Internationale Netwerken

Adres

Markgravestraat 12
2000 Antwerpen

Wanneer

Prijs

€1200

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Welt white paper
Gosselin
Degroof - Petercam
VZW - DigiChambers 2021
VZW - eATA 2021
CapitalAtWork
Customer Collective
Deloitte
De Ridder
facilicom
GSJ Advocaten
Logo Mensura
Proximus
Recrewtment
SD  Worx
Tormans